Káblová televízia je dobudovaná

8.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Výstavba káblovej televízie v Bratislave, s ktorou sa začalo v decembri 1992, je od konca roka 1997 ukončená. Ako nás informovala Public relations manager spoločnosti UPC Slovensko Pavla Petrlová, služby káblovej televízie v súčasnosti využíva asi 88 % bratislavských domácností.

Objekty, ktoré dosiaľ neboli pripojené na sieť káblovej televízie alebo sú vo výstavbe, si musia zavedenie riešiť individuálne.

V prvom rade musia podať žiadosť o zavedenie káblovej televízie. Hneď potom vykonajú technici obhliadku miesta a možností zavedenia “káblovky”. Po vypracovaní kalkulácie zohľadňujúcej požadované investície sa cena spolu s postupom prác predloží záujemcovi. Po jeho súhlase s podmienkami výstavby káblovej prípojky pristúpi spoločnosť k samotnej realizácii.

Minulý rok sa novým majiteľom káblovej siete SKT stala spoločnosť UPC Slovensko, ktorá od prevzatia spoločnosti SKT urobila viaceré zmeny v súvislosti so skvalitnením poskytovaných služieb. Programovú ponuku rozšírila o špecializované jazykovo zrozumiteľné programy Max1, SuperMax či HBO a otvorila dve zákaznícke strediská.

V súčasnosti pripravuje ďalšie zmeny, jednou z nich bude práve aktívny prístup v inštalácii káblových prípojok v novostavbách. UPC má záujem komunikovať so stavebníkmi, aby v investičných zámeroch od začiatku rátali s napojením budovy na káblovú sieť. Prostredníctvom nej by mali Bratislavčania v blízkej budúcnosti nielen sledovať televízne programy, ale i surfovať po internete či telefonovať.

(mer)

Páčil sa vám článok?