Taxikár mal počas Vianoc vlastný cenník

30.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Na Vianoce - 24. decembra sme sa s priateľom, ktorý robí mimochodom taxikára, kamarátom a jeho priateľkou vybrali zabaviť sa do Auparku.

Bolo dosť hodín, vonku zima, tak sme si volali taxík. Po obvolaní niekoľkých taxislužieb sme sa rozhodli pre Prima Taxi. Mohol síce prísť až o 20 minút, no rozhodli sme sa počkať.

Taxík prišiel, my sme nasadli a viezli sme sa. To, že celú cestu sa taxikár vulgárne rozprával so svojím kolegom cez vysielačku, nám ani tak neprekážalo, hoci keby viezol starších ľudí, asi by im to nebolo všetko jedno. Skôr nás prekvapila cena, ktorú si šofér vypýtal. Podľa reklamy má Prima Taxi na telefonickú objednávku sadzbu 12 Sk/km.

Keďže priateľ robí v konkurenčnej firme, a sú o pár halierov drahší, vedeli sme si cenu odhadnúť na 160 korún aj s tringeltom. Náš šofér mal však na taxametri čiastku 272 Sk, čo možno i zodpovedalo vzdialenosti, no nie na telefonickú objednávku. Samozrejme, že hneď sme sa doňho pustili. Nie je predsa možné, aby si určoval cenu, aká sa mu hodí. Nakoniec sme mu nechali 200 korún s tým, že to má s veľmi pekným tringeltom a odišli sme.

Keď sa teraz s odstupom času na to po-zerám, urobili sme chybu. Mali sme mu pekne zaplatiť plnú sumu, vypýtať si potvrdenku a ísť sa sťažovať na dispečing. Hoci neviem, či by nám to nejako pomohlo. Myslím si, že vedenie Prima Taxi by si malo overiť, akých šoférov zamestnáva. Sú nová firma, nemajú takmer žiadnu klientelu (súdiac podľa vysielačky, ktorá okrem rečí taxikárov ani necekla) a tak by si mali vážiť každého zákazníka, hoci ja sa už zaňho nepovažujem. Touto cestou chcem pozdraviť i šoféra taxi číslo 30 - ďakujeme za „fajn“ večer.

Eva Križáková, Vrakuňa
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?