Napísali ste nám 23-24/2001

30.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Personál v mnohých bratislavských obchodoch sa niekedy tvári, ako by mal toľko zákazníkov, že vôbec nebude prekážať, keď o nejakého príde. A tak sa k svojim „chlebodarcom“ aj správa.

Úsmev na tvári, diskrétna ochota pomôcť či dobre mienená rada je v našich obchodoch stále viac výnimkou ako pravidlom. Neviem, či je to len neprofesionalitou často postpubertálnych „žien za pultom“ alebo jednoducho nezáujmom o prácu, ktorú robia. S podobným prístupom som sa stretol v obchode M Star v nákupnom centre Polus.

Pri vchádzaní do poloprázdnej predajne ku mne prišla mladá predavačka a slušne ma z obchodu vyhodila, pretože som v ruke držal uzatvorenú fľašu s nealkoholickým nápojom. A u nich sa do obchodu s nápojom vchádzať nesmie. Nezmohol som sa na nič, len na otázku, či to myslí vážne. Slušne mi zopakovala, že do obchodu sa s nápojom vchádzať nesmie a hotovo. Manželku, ktorá si medzitým začala prezerať tovar, som schmatol za rukáv a vytiahol ju z predajne. Hádam ju nenechám utrácať peniaze u niekoho, kto nevie, čo si k zákazníkovi dovoliť môže a čo nie.

Pokiaľ takéto nariadenie dostali predavačky od majiteľa obchodu je mi ľúto majiteľa aj predavačiek, lebo do tohto obchodu, už nikdy nevkročím a dám zarobiť niekomu, kto si ma ako zákazníka bude viac vážiť. Smiešne je, že zatiaľ čo majitelia butikov svetových značiek svojim zákazníkom ponúkajú šampanské či čokoládu, naši obchodníci vás s nápojom do obchodu ani nepustia. Ďalšiu návštevu v predajni M Star preto rozhodne riskovať nebudem, mám totiž malú dcéru a neviem neviem, či by som kvôli nej náhodou opäť nezostal za dverami.

Braňo Novák, Staré Mesto
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Po minulé roky som vídaval na trhoch na Hlavnom námestí dosť veľké množstvo výrobcov rôznych ozdobných, spomienkových, ale aj užitočných predmetov z dreva, keramiky, slamy, textilu a papiera u ktorých sa dal kúpiť zaujímavý darček, ktorý bol veľmi atraktívny hlavne pre zahraničných návštevníkov nášho mesta a ktorý reprezentoval nielen Bratislavu ale aj celé Slovensko. Pod týmto dojmom som cez prvý decembrový víkend zobral moju návštevu z Francúzska na tieto Vianočné trhy a nestačil som sa diviť nielen ja, ale aj návšteva.

V stánkoch ponúkajúcich tzv. vianočný tovar sme videli „ozdoby“ čínskej výroby (asi 15 stánkov), ktoré si môžete kúpiť v hocijakom hypermarkete a často za nižšiu cenu, ďalšie stánky boli „preplácané“ tovarom rôzneho druhu a rôznej kvality (väčšinou tiež išlo o veci, ktoré sú dostupné v bežnej obchodnej sieti). No najväčší šok sme zažili pri jednom stánku, v ktorom predávajúci mladí muži ponúkali sadrových trpaslíkov, Snehulienku, videokazety a DVD s Bruceom Willisom a ďalšími „stars“. Moji francúzski priatelia si napokon predsa len prišli na svoje u jediného (!!!!) výrobcu úžitkových drevených predmetov - varešiek, lopárikov... a u staršej pani, ktorá ponúkala figúrky z kukuričného šúpolia.

Vážení páni a panie na bratislavskom magistráte. Neviem podľa akého kľúča sa vyberajú predajcovia na Vianočné trhy, ale stánkov skutočných výrobcov s vlastnými nápaditými výrobkami z dreva, slamy, papiera, textilu, keramiky... sme napočítali možno desať. To si naozaj nikto na magistráte neuvedomuje že Vianočné trhy sú aj vizitkou mesta a tá tohtoročná sa približuje k jednému tiež trhu - tomu na Miletičovej.

Peter Jančovič, Nové Mesto
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?