Napísali ste nám 14/2001

30.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Na najfrekventovanejšom priestore v Bratislave - pred obchodným domom Tesco na Kamennom námestí je spleť reklamných tabúľ, stojanov a možno náhodne položených amatérsky vyrobených pútačov, ktoré spolu s tetami vo vidieckom oblečení sediacimi na prepravkách od zeleniny a ponúkajúcimi v banánových škatuliach tekvicové semiačka a pierka vytvára dojem skutočného veľkomesta.

Rómske skupinky a veksláci, ktorí neustále obťažujú okoloidúcich Bratislavčanov i zahraničných turistov patria už takisto ku každodennej atmosfére tohto miesta. Je niekto zodpovedný za vzhľad a charakter tohto priestoru? Z priestoru pred Kodakom na Námestí SNP sú veľakrát denne odťahované motorové vozidlá.

Je pravdou, že dve malé tabuľky rezerváciu týchto parkovacích miest oznamujú, avšak vodič z Bratislavy a hlavne okolia často nechtiac či nevedomky na tieto miesta zaparkuje, lebo horizontálne značenie na asfalte úplne chýba. Výrazné je tam len staré značenie zastávky autobusu, ktorý tam nezastavuje už mnoho rokov. Vozidlá parkujúce na neidentifikovateľnom priestranstve pred kostolom a nemocnicou už zostávajú väčšinou nepovšimnuté.

Priestor pred hlavným vchodom do Starej tržnice by mala polícia tiež častejšie sledovať. Návštevníci tržnice často obchádzajú veľké vozidlá parkujúce i počas dňa pred hlavným vchodom.

Juraj Chrenka, Staré Mesto
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
V predchádzajúcom období návštevníci internátu Lafranconi parkovali so svojimi autami na trávniku pozdĺž cesty v smere do centra mesta. Po osadení zábranných stĺpikov parkujú priamo v jazdnom pruhu. Okrem toho, že porušujú vyhlášku, ktorá zakazuje státie na „okruhu“, spôsobujú mimoriadne kolízne situácie - jednak pri pohýnaní sa autobusov zo zastávky MHD a tiež pri otáčaní sa vozidiel cez električkové koľaje. O tom, aké je toto miesto nebezpečné, svedčí aj množstvo dopravných nehôd.

Policajné hliadky pravidelne sledujú dianie pri semafore pod mostom Lafranconi, pričom toto miesto nie je ani zďaleka také nebezpečné ako situácia pri internáte. Nebezpečnú situáciu by vyriešilo, keby kontrolovali vodičov, ako dodržiavajú predpisy pri státí na ceste. Vo vyberaní pokút by určite prekračovali dennú normu a zároveň by vyčistili aj komunikáciu.

p. Floreková, Staré Mesto
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Mýtna ulica bola pred tromi - štyrmi rokmi na bratislavské pomery - celkom pekná, čistá ulica. Pekné zelené stromy a pod nimi pekný trávnik, ktorý v letných horúčavách kropili polievacie autá. A ako vyzerá dnes? Za tých pár rokov bola už niekoľkokrát rozkopaná, trávnik zničený, stromy poškodené - vyschnuté.

Minulý rok vznikla pri stromoch parkovacia zóna, takže vodiči dokončili skazu tým, že trávu vyšliapali a rovno pod stromy hádžu odpadky. Parkovacia zóna vznikla údajne preto, aby autá neparkovali na chodníku z druhej strany ulice. Avšak „veselo“ si parkujú na chodníku naďalej a mestskej polícii to vôbec neprekáža, spokojne chodia okolo a prizerajú sa. V týchto dňoch vymieňali na celej ulici verejné osvetlenie. Teda opäť bola celá Mýtna ulica rozkopaná. A teraz namiesto trávnika zostala len holá špinavá zemina, „posiata“ špinavými papiermi, smetím a psími výkalmi.

Verím spolu so všetkými obyvateľmi Mýtnej ulice, že kompetentní pracovníci mesta, ktorí o tejto situácii vedia, sa postarajú o tom, aby boli obnovené plochy zelene a autá parkovali len na miestach, ktoré sú na to určené.

Jana Rosináková, Staré Mesto
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?