Napísali ste nám 02/2001

30.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Začiatkom februára 2000 som naháňal zľavnené lístky za 6 Sk v trvaní 30 minút. Automat na konečnej električiek 8, 9, 14 mal poruchu. V stánkoch pri starom rozhlase ani pri evanjelickej nemocnici tento lístok nemali.

V stánku na Červenom kríži mali iba obyčajné lístky v hodnote 6 Sk s dobou trvaním 10 minút, ktoré som s potešením kúpil. Pred konečnou električky č. 9 si ale revízor toto všetko nechcel dať vysvetliť. Po prvej upomienke na pokutu 1225 Sk som vysvetlenie poslal Advokátskej kancelárii zastupujúcej Dopravný podnik. Koncom decembra som dostal platobný rozkaz súdu na 2212 Sk, proti čomu som sa odvolal.

Neviem pochopiť takéto zrovnoprávnenie občanov, ktorí si lístok vôbec nekúpia s tými, čo si takto chceli vyriešiť dočasné problémy so zakúpením lístka v primeranej hodnote 6 Sk na 30 minút. Je 6 korún vždy 6 korún alebo občas aj 2212 Sk?

Najviac ma však uráža, že takto umelo zo mňa chcú urobiť zlodeja. Teraz čakám na môj prvý súd v živote a vôbec nie som presvedčený, že chod našej justície sa dá zastaviť. Pomaly začínam chápať, prečo sú naše súdy také zaťažené prácou, keď musia riešiť aj také závažné delikty, akého som sa dopustil ja.

Michal Javorský, Ružinov
LIST ČITATEĽOV

~ ~ ~
Na základný súbor káblovej televízie som sa prihlásil preto, lebo pôvodne v základnom súbore bola aj ČT 1. Onedlho ČT 1 zrušili a pridali Markízu, teda Bratislavu. Od tých čias (teraz za takmer 700 Sk ročne) môžem pozerať to, čo som pozeral 40 rokov pred príchodom káblovej televízie do Bratislavy, t.j. Bratislavu, Viedeň a Budapešť. Napriek zvyšujúcim sa cenám to tak aj ostane.

V poslednom liste firma UPC oznamuje zákazníkom, že „pre túto skupinu zákazníkov nebudeme vylepšovať programovú ponuku“. A tí, ktorí by chceli prejsť z rozšíreného súboru na základný a dívať sa na to, čo sledovali po celú existenciu televízie v Bratislave, zaplatia 350 Sk. Strešné antény boli zrušené, UPC má monopol a tak sme v pozícii zajatcov.

Juraj Charvát, Staré Mesto

LIST ČITATEĽOV

Páčil sa vám článok?