Napísali ste nám 01/2001

30.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

V poslednom VESTNÍKU minulého roku bol zverejnený konkurz na výber zhotoviteľa projektu úpravy Hviezdoslavovho námestia. Architektonické riešenie je vraj hotové.

Pred časom, keď sa riešilo Námestie SNP, bola naň vypísaná architektonická súťaž. Samozrejmá vec, vzhľadom na jeho význam. Hviezdoslavovo námestie považujem za najkrajšie námestie Bratislavy. Po vhodnom architektonickom dotvorení môže byť „Václavským námestím“ nášho mesta. Má podobný obdĺžnikový tvar, je ukončené nádhernou budovou SND, podobne ako „Václavák“ Národným múzeom. Zástavba je kompaktná, pozostávajúca z viacerých palácov, je tu Reduta, Carlton... Ani hotel Danube mu nerobí hanbu. Určitým problémom je príliš vzrastlá zeleň zakrývajúca paláce, no to je riešitelný problém. Ak nejaké námestie môže v budúcnosti konkurovať vychýrenému Hlavnému námestiu v Košiciach, tak je to Hviezdoslavovo námestie. Chce to rovnaký postup, ako pri Námestí SNP. Verejnú architektonickú súťaž, pripomienkovanie, diskusiu. No tu sa dozvedáme, že - vo všetkej tichosti - je architektúra hotová.

Ľubomír Hrapko, Staré Mesto
LIST ČITATEĽOV


Úprimná vďaka za dodržanie starostovského sľubu - za prekrásne klzisko - „horčičné semienko“ zdravého moderného štýlu života a boja proti drogám a chorobám. Klzisko oživuje mesto, pohyb mladých aj starších lahodí oku aj srdcu. Približujeme sa takto tým najhumánnejším mestám sveta.

Dr. Martin Somora, Staré Mesto
LIST ČITATEĽOV


Už sa vám tiež stalo v električke, či v ktoromkoľvek dopravnom prostriedku, že ste dostali ranu do nosa študentským ruksakom? Je to totiž mimoriadne obľúbená školská taška. V nabitých dopravných spojoch si majitelia uvedených batohov totiž neuvedomujú, že šírka ich chrbta je tým pádom väčšia a keby boli ochotní si plecniak sňať dolu k nohám, získal by sa priestor pre viacerých cestujúcich. Lenže oni to nielenže neurobia, ale reagujú drzosťou - ich mladosti vlastnou. Bolo by vhodné, keby nástup do dopravných prostriedkov bol podmienený sňatím batohu do ruky. Nakoniec, tak bol voľakedy zakázaný vstup so zmrzlinou. A vyšlo to! Fľak zo zmrzliny nie je taký hrozný ako vypichnuté oko od kovovej pracky plecniaka.

Helga Šulanová, Staré Mesto
LIST ČITATEĽOV


Mám proti mostu Košická jednu výhradu. Most nemá prirodzené vyústenie na ľavej strane Dunaja ako napríklad most Lafranconi, ktorý ústi do Mlynskej doliny. Avšak plánovaný 5. bratislavský most ústi do križovatky so štvorprúdovou Prievozskou ulicou. Spôsobí to spomalenie dopravy na Prievozskej a mnohé autá budú pokračovať v smere na centrálne trhovisko, kde je situácia už dnes veľmi problematická. Azda treba nájsť pre most lepšie miesto.

Martin H., Ružinov
LIST ČITATEĽOV

Páčil sa vám článok?