Na Partizánskej lúke pribudol nový pútač

30.11.2006
Páčil sa vám článok?

Na vstupe do Partizánskej lúky pribudol v týchto dňoch nový monument v podobe informačného pútača od akademického sochára Mareka Žitňana. Hlavné mesto ho venovalo Bratislavčanom a všetkým návštevníkom lesoparku.

Monument má pripomínať rekonštrukciu Partizánskej lúky - na pamätnej tabuli, ktorá je jeho súčasťou na prednej strane, je informačný text o tom, kedy bola Partizánska lúka založená (1974) a kedy obnovená (2006). Pod emblémom mesta je tento text: „Hlavné mesto SR Bratislava venuje návštevníkom lesoparku.“ Monument s motívom motýľov a hrajúcich sa detí je vytesaný z dubového dreva, má výšku takmer päť metrov a stál 107-tisíc korún.

Pútač je súčasťou tohtoročnej obnovy Partizánskej lúky v rámci revitalizácie Železnej studienky, ktorá bola zaradená do programu priorít rozvoja mesta Bratislava. S obnovou lokality začalo mesto už v predchádzajúcom období, keď bola zrekonštruovaná Cesta mládeže, Cesta na Kamzík a lanovka zo Železnej studienky na Kamzík. Pribudli aj nové parkovacie miesta a premávať začala ekologická autobusová linka číslo 43 na plynový pohon. Cesta mládeže je prispôsobená najmä chodcom, cyklistom a matkám s kočíkmi. S opravou a predĺžením Cesty mládeže sa začalo v máji minulého roku.

Páčil sa vám článok?