Otvorili nové priestory na Hlavnej pošte

30.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská Hlavná pošta na Námestí SNP začala od pondelka 9. novembra poskytovať časť poštových služieb vo vynovených priestoroch bývalého poštového paláca.

Zmena sa týka peňažného oddelenia a oddelenia bezhotovost­ného styku, ktoré sa z 1. a 2. poschodia presťahovali do nových zrekonštruovaných priestorov na prízemí.

Vchod na tieto oddelenia je zabezpečený prechodom z listovej haly (Námestie SNP č. 34) alebo o bránu vyššie (č. 35) cez balíkové oddelenie. Listové, balíkové i peňažné oddelenia sú priechodné a o ich umiestnení informujú informačné tabule. Jednotlivé oddelenia poskytujú všetky služby tak ako dosiaľ. Prístup na dôchodkové oddelenie a veľkopredaj poštových cenín a kolkov je možný hlavným vchodom zo strany Poštovej banky.

Slovenská pošta začína v Bratislave aj so zavádzaním nového spôsobu doručovania poštových poukážok. Rozdiel je v tom, že pošta doručí klientovi poštovú poukážku do domovej listovej schránky, ktorú klient predloží pri priehradke pošty.

Poštovu poukážku pošta preplatí po predložení platného preukazu totožnosti prijímateľa počas odbernej lehoty. Riaditeľstvo pôšt pri tejto príležitosti žiada všetkých Bratislavčanov o dostatočné označenie a zabezpečenie bytovej schránky. Aj pri novom spôsobe výplaty poštových poukážok pošta na požiadanie zabezpečí doručenie peňazí chorým a imobilným občanom.

(ik)

Páčil sa vám článok?