Resocializácia vyliečených narkomanov

30.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Z iniciatívy starostu Starého Mesta bol v apríli 1997 dokončený a uvedený do prevádzky objekt, ktorý slúži ako re­so­cializačné centrum pre vyliečených narkomanov. Drogová hrozba sa stáva čoraz nebezpečnejšia aj v centre Bra­tislavy.

Kým na prevenciu a liečbu dro­govo závislých ľudí existujú programy a zavedené inštitúcie, nikto nepa­mätal na situáciu ľudí, ktorí po absolvovanej liečbe prichádzajú znova do spoločnosti a často ich na ulici čaká znova drogový díler a nemajú oporu v tom, ako sa začleniť do spoločnosti znova, ako si nájsť prácu.

Na obnovu sociálnych zručností, schopností vykonávať prácu a celkovú resocializáciu vyliečených narkomanov bolo v Starom Meste vybudované a zriadené resocializačné centrum, ktoré bolo na 88 percent vybudované z prostriedkov mestskej časti Staré Mesto a sponzorov z radov podnikateľov. Zvyšok poskytol štátny fond boja proti drogám.

Resocializačné cetrum funguje v uzavretom režime na základe zmluvy s klientom, pričom resocializácia trvá podľa potreby najmenej 3 mesiace. Klient si pobyt v resocializačnom centre si čiastočne sám hradí z vykonávanej práce. Zvyšné prostriedky na chod resocializačného centra sú kryté z rozpočtu mestskej časti.

(pol)

Páčil sa vám článok?