Na Námestí SNP otvoria nový obchodný dom

29.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Dvadsiatehoprvého novembra otvoria v priestoroch bývalého kina Praha na Námestí SNP nový obchodný dom. Objekt, patriaci Hospitálskej reholi sv. Jána z Boha - Milosrdní bratia, sa začal rekonštruovať koncom minulého roku.

Po viacerých neúspešných pokusoch o rekonštrukciu kina dostala priestory do prenájmu spoločnosť Euro-Building, ktorá sa  rozhodla, re­špektujúc požiadavku rehole, aby nové podnikateľské aktivity neodporovali cirkevným princípom, vybudovať tu štýlový obchodný dom.

Nový obchodný dom na Námestí SNP ponesie pôvodný názov kina - Atlon, ktoré tu fungovalo do konca osemdesiatych rokov ako kino Praha. Na štyroch podlažiach budú rozmiestnené samostatné predajné kóje 23 obchodov s rôznym sortimentom tovaru. Zákazníci si tu budú môcť kúpiť kvalitné značkové oblečenie, obuv, koženú galantériu, parfumy, hudobné nosiče, elektroniku, v ponuke bude hodinársky tovar, zlaté a strieborné klenoty, ručne tkané a drevené výrobky, suveníry, šatníkové skrine, kuchyne a doplnky. Svoje miesto tu bude mať i vizážista, cestovná kancelária a malé espresso s občerstvením.

Ústredným priestorom obchodného centra je pôvodná kinosála s javiskom a balkónmi. Kovovým zábradlím lemované balkóny boli rozšírené tak, aby na nich mohli byť umiestnené obchodné kóje. Dve horné podlažia sú prepojené točitým schodiskom, ktoré bude spájať ďalšie predajné plochy. Všetky štyri podlažia sú spojené jestvujúcimi schodiskami a osobným výťahom, ktorý zabezpečuje bezbariérový prístup na každé poschodie obchodného domu. Horné tri podlažia sú otvorené, takže spod kupolovitého stropu budete mať celý vnútorný priestor ako na dlani. Vstup do obchodného domu bude z Námestia SNP pasážou na mieste pôvodného vchodu do kina.

Nový obchodný dom Atlon svojím vzhľadom a výzdobou interiéru zachováva pôvodný ráz budovy. Bude otvorený sedem dní v týždni, v pondelok až piatok od 10. do 20. hodiny a cez víkend od 9. do 17. hodiny.

(mer)

Práce na dokončení nového obchodného domu Atlon na Námestí SNP v týchto dňoch finišujú. Vo vynovených priestoroch bývalého kina Atlon, do konca osemdesiatych rokov známeho pod názvom Praha, bude na štyroch poschodiach 23 obchodov s rôznym druhom tovaru. Obchodný dom otvoria už 21. novembra.
FOTO - Vladimír Mišauer

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie