Mesiac vo fázach: Využite ho pre vaše zdravie a krásu

15.2.2019

Zdroj: Instagram

Páčil sa vám článok?

Mesiac má vplyv nielen na prírodu, ale aj na naše zdravie a krásu. Využite to a naplánujte si kozmetické procedúry podľa toho, v akej fáze sa Mesiac práve nachádza.

Pri nove zmeňte účes
V novoluní (nove) Mesiac nie je na oblohe vôbec vidieť. Táto doba praje všetkým zmenám a novým začiatkom. Ak sa pohrávate s myšlienkou na úplne nový strih alebo farbu vlasov, nov je na to ten správny čas.

Dorastajúci Mesiac želá masážam
Keď Mesiac dorastá, podarí sa vám rýchlo a jednoducho načerpať nové sily. Organizmus najlepšie prijíma minerály a vitamíny. Vyskúšajte regeneračnú masáž, ktorá v tejto dobe bude mať najlepšie účinky. Vlasom doprajte posilňujúcu vlasovú kúru a doprajte si výživnú pleťovú masku alebo zájdite do kozmetického salóna. Ideálne je tiež farbenie vlasov, pretože farba lepšie chytí a nebude sa tak ľahko vymývať ako pri ubúdajúcom Mesiaci.

Pri ubúdajúcom Mesiaci použite píling
Z tela sa oveľa ľahšie vylučujú toxické látky a lepšie sa chudne. V tomto čase je optimálne použiť píling, s ktorým vyhladíte pokožku celého tela. Dobre sa vám budú holiť alebo depilovať chĺpky, ktoré potom porastú pomalšie. Čas je ideálny aj pre strihanie nechtov, obrusovanie piat alebo odstraňovanie zubného kameňa. Okrem toho si naplánujte detoxikačné masky, pretože pri ubúdajúcom Mesiaci sa takmer nikdy netvoria jazvy. Vhodné sú aj zábaly alebo masáže.

Mesiac ovplyvňuje aj milostné vzťahy

Najviac na nás pôsobí nov a spln.

Pri nove sú ľudia precitlivení, ľahko sa rozčúlia a nemajú ďaleko k hádkam, ani k slzám. Preto by ste mali byť opatrní, vyhýbať sa ostrejším výmenám názorov a riešenie milostných problémov nechať na inokedy.

So splnom je to ešte trochu zložitejšie. Jednak zvyšuje citlivosť, jednak pôsobí ako reflektor – v jeho svetle všetko vynikne oveľa ostrejšie. Ak ste nešťastne zamilovaná, spln najskôr prinesie záplavu sĺz. Keď sa za splnu zoznámite, môžete úplne podľahnúť a všetko vidieť ružovo. Preto sa radšej snažte zostať nohami na zemi.   

(vnen)

Páčil sa vám článok?