Pozrite sa, ako vyzeral Valentín v bratislavskom útulku

15.2.2019
0

Zdroj: Fb Flexy

Páčil sa vám článok?

Na deň sv. Valentína sa aj psíkovia v bratislavskom útulku dočkali lásky. Pracovníčky Slobody zvierat ich zobrali na veľkú prechádzku. Rovnako to môžete spraviť v hociktorý deň aj vy!

14. február je známy ako deň všetkých zaľúbených. Mnohé páry vyrazia spolu do mesta, na večeru, aby si spoločne vychutnali romantiku. Rovanko sú však aj ľudia, ktorí nezabúdajú ani na našich štvornohých priateľov v útulkoch. Inšpektorka Slobody zvierat pani Mirka a dobrovoľníčka pani Jana sa rozhodli tento deň venovať práve im. Zobrali ich na veľkú prechádzku do lesa.

,,Najkrajšia oslava dnešného dňa lásky- Sloboda zvierat, venčenie opustených chlpáčikov- Rebel, Noem, Cherry, Pan Eidam, Taso, Amélia- vďační utulkáči. Bol to krásny deň dnes, vďaka," napísali Janka a Mirka na sociálnu sieť a podelili sa tak o svoje dojmy z dňa prežitého s havkáčmi. 

​Pre týchto opustených maznáčikov ani neexistuje lepší darček ako venovať im kúsok zo svojho času a urobiť ich deň krajším. Navyše mnohí psičkári hovoria, že aj pre človeka samého je veľmi dobré vyraziť takto do prírody. Ak si chce človek prevetrať hlavu, zabudnúť na problémy, zrelaxovať sa, toto je jeden z najlepších spôsobov. Naviac vás môže hriať pri srdci fakt, že ste pomohli týmto bezbranným tvorom.

Mnohí ľudia majú blízky vzťah k zvieratkám, ale z rôznych dôvodov si nemôžu dovoliť mať ich doma. Práve útulok je pre nich cesta ako môžu byť v kontakte so zvieratkami a starať sa o nich. Stačí sa stať len ich dobrovoľníkom. Ako nám povedala pani Mirka, venčiť sa dá prísť každý deň od 12. hodiny do 16:30 v zimnom čase, a v lete o hodinu dlhšie.

Neplnoletí a deti musia prísť v sprievode dospelej osoby alebo so súhlasom zákonného zástupcu. Kľudne môže prísť aj skupina ľudí a zobrať vyvenčiť viacerých psíkov. Vtedy je však nutné psíkov brať z jedného výbehu, aby bolo zaistené, že sa budú znášať.  Postup je takýto: Najskr treba prísť do útulku a zaregistrovať sa. Registrácia je spoplatnená, stojí 3 eurá. Následne je týmto osobám vydaný takzvaný "venčiarsky preukaz". S týmto preukazom sa potom musia preukázať osobe, ktorá má na starosti vydávanie psov. 

Zdroj: Fb Flexy

​,,Naše psíky sú vďačné za každú prechádzku a pohladenie. Na to aby ste mohli u nás venčiť, je potrebné zriadiť si venčiarsky preukaz. Za jednorázový poplatok v hodnote 3€ Vám ho radi vystavíme na dispečingu útulku. Vodítka máme k dispozícií. Príďte oblečení pohodlne, skôr športovo a vo veciach, ktoré znesú trochu špiny, pretože psíky môžu byť od blata z výbehov alebo z prechádzky po lese. Ak nemáte 18 rokov, treba si priniesť písomný súhlas od rodiča, aj s jeho podpisom.

V zimnom čase venčíme od 12:00 do 16:30 hod, v letnom čase o hodinku dlhšie, to znamená od 12:00-17:30 hod. Venčiť môžete prísť v ktorýkoľvek deň v týždni. Mimo týchto hodín sa v útulku čistia jeho priestory a kŕmia zvieratá. Náš útulok sa nachádza v Bratislave na Poliankach, Pod brehmi 1/A," píše sa v informačnom poriadku bratislavského útulku. 

Viac informácií a pokynov nájdete priamo na stránke útulku práve TU.

Človek si psíka môže vybrať aj sám. Osoba zodpovedná za vydávanie psov ho však usmerní, ktorý psík je aký, a upozorní ktorého si môže zobrať. Potom je už len na vás koľko svojho času štvornohému priateľovi venujete.

Takúto alternatívu využívajú aj mnohé rodiny, ktorých detí chcú psíka. Urobia si tak celodenný výlet so psíkom z útulku. Čo poviete, neoslovilo to aj vás?

Ak áno, neváhajte, v útulkoch už dnes na vás čaká mnoho psíkov.

Zdroj: Fb Flexy

(bal)

Páčil sa vám článok?