Dobrovoľníci, ktorí pomáhali deťom, rodinám i chorým, si prevzali ceny

5.12.2018
Petržalská kvapka krvi

Zdroj: MÚ Petržalka

Páčil sa vám článok?

Bratislavské dobrovoľnícke centrum (BDC) ocenilo terénnu sociálnu prácu s deťmi, mládežou aj rodinami, sprevádzanie dlhodobo chorých, prácu s autistami i s predčasne narodenými deťmi. Informovala o tom Michaela Bagalová z BDC.

Ocenenie Srdce na dlani odovzdali 4. decembra pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov v šiestich kategóriách jednotlivcom, skupinám a projektu. Záštitu nad podujatím prevzali splnomocnenec vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti Martin Giertl a primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. BDC ocenením každoročne vyzdvihuje ľudí, ktorí venujú čas druhým bez nároku na odmenu.
 ,,Dobrovoľníctvo už nie je iba o dobrom pocite z pomoci, ale o nových priateľstvách, ktoré z neho vznikajú. Mnohí pomáhajú roky a sú tak náhradnou matkou, otcom či najlepším priateľom," povedala v príhovore výkonná riaditeľka BDC Gabriela Podmaková.

Možnosť nominovať svojich dobrovoľníkov, dobrovoľníčky a projekty využilo tento rok podľa projektovej koordinátorky BDC Sone Tatič 32 organizácií. Hodnotiaca komisia opäť udelila aj mimoriadne ocenenie.
BDC začalo svoju činnosť v roku 2012. Jeho hlavným cieľom je zapájať obyvateľov Bratislavy a Bratislavského kraja do aktivít v prospech mesta, regiónu a ľudí, ktorí to potrebujú, a učiť organizácie, ako s dobrovoľníkmi pracovať.
Ceny si prevzali Zuzana Vývleková z Mládeže ulice za dlhodobú dobrovoľnícku pomoc organizácii, Natália Machalíková z autistického centra Andreas za dobrovoľníctvo v sociálnej oblasti, Ľubica Poliachová z dobrovoľníckej skupiny Vŕba za dobrovoľníctvo v oblasti zdravotníctva, Učitelia, ktorí menia svet za dobrovoľníctvo v oblasti vzdelávania, dobrovoľníckym projektom roka sa stal Malíček, projekt občianskeho združenia (OZ) Malíček. Koordinátorkou dobrovoľníkov a dobrovoľníčok sa stala Monika Juríková z OZ Ulita. Mimoriadne ocenenie získal OZ Hematit s názvom Prečo byť darcom krvi?

(tasr)

Páčil sa vám článok?