Psičkári pozor: Otrávili ďalšieho psíka!

3.12.2018
0

Zdroj: Facebook Staré Mesto

Páčil sa vám článok?

Len štyri dni po tom, čo sme vystríhali pred porozhadzovanou otravou na sídliskách v Petržalke, otrávili ďalšieho psíka. Následkom otravy bohužiaľ podľahol.

Situáciu monitorujeme už od 15.novembra, keď na ňu na sociálnych sieťach psíčkari z Petržalky začali prvýkrát upozorňovať. Odvtedy sa otrávili už viacero psíkov. Zo známych prípadov išlo hlavne o okolie Draždiaku, ulicu Mlynarovičovu, Šintavskú, Budatínsku, Holíčsku, Vyšehradskú, Tupolevovu ulicu a blízkosť obchodného domu Tesco. Následne však mali byť zaznamenané ďalšie takéto prípady a na rôznych miestach meskej časti Petržalka. Dnes však na sociálnej sieti na stránke pre psíčkarov pani Laura upozornila aj na ďalšie mestské časti: "Tak už aj Dolné hony a Biskupice majú problém s otravou. Nejaké dva psíky sa otrávili.Neviem bližšie info.Dozvedela som sa tom  pri venčení. Dávajte pozor na svojich havkáčov," napísala. Situácia je teda naozaj vážna. Navyše otrava nie je nebezpečná iba pre zvieratá, ale ľahko sa k nej môžu dostať aj deti, ktoré sa vonku hrajú.

V stredu 28. novembra otrave podľahol ďalší psík. Toto nešťastie sa stalo v doobedných hodinách pri Veľkom Draždiaku neďaleko od detského ihriska! Podľa všetkého bol psík pustený na voľno, odbehol a následne sa už len dokríval k pánovi a vykrvácal. Na tieto prípady sa psíčkari stále vzájomne upozorňujú na sociálnych sieťach. Keďže vinníka ešte stále nechytili, musia sa mať na pozore. Majiteľom štvornohých miláčikov nezostáva zatiaľ nič iné ako  venčiť zatiaľ psíkov na vôdzke a s košíkom a dávať veľký pozor, aby vonku nič nezjedli.

Situáciu nám potvrdila aj veterinárka z veterinárnej kliniky EuroVet na Strečnianskej ulici v Petržalke: ,,Áno, je to pravda. Mali sme veľa takých prípadov."

Majiteľ psíka, ktorý ako prvý varoval pred otravami, už podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Oslovili sme preto Mestkú políciu, aby sa k tomuto prípadu vyjadrila.,,Mestská polícia Bratislava neprijala žiadne oznámenie o tom, že by niekto v Petržalke trávil psy. Po konzultácii s policajným zborom bolo zistené, že je nahlásený zatiaľ jediný prípad otravy psa a aj ten je zatiaľ stále len v šetrení. Podľa informácií, ktoré máme, zatiaľ nebolo preukázané, na čo uvedený pes uhynul a je to predmetom šetrenia policajného zboru. Iné prípady otravy hlásené neboli. V každom prípade odporúčame všetkým majiteľom psov, ak majú podozrenie na otravu jedom, je potrebné obrátiť sa na svojho veterinárneho lekára a následne na políciu," informovala banoviny.sk hovorkyňa Mestskej polície hl. mesta SR Bratislavy Barbora Krajčovičová.

Zdá sa, že vinník teda zostáva nateraz v anonymite. Kým ho však nájdu, radíme všetkým psičkárom, aby boli pri venčení veľmi obozretní.

(bal)

Páčil sa vám článok?