FOTO: Pozorné dievčatko pomohlo zachrániť život mačke, ktorú niekto strelil dvakrát do hlavy!

28.11.2018

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Aj keď sa o mačkách hovorí, že majú sedem životov, tak najnovší mačací príbeh, ktorý sa pred niekoľkými dňami začal odohrávať kúsok od sídla RTVS v Mlynskej doline by sa dal pokojne vďaka svojmu dramatickému priebehu a všetkým okolnostiam prirovnať k malému zázraku. Čo sa vlastne stalo?

Už tretí deň sa na sociálnych sieťach šíri čiernobiela RTG snímka mačky, ktorú našla Bratislavčanka Saša 25. novembra 2018 na Starých Gruntoch postrelenú ležať na ceste kúsok od budovy RTVS. Pri fotke bol nasledujúci text: „Nejaká dobrá duša, zrejme psychicky narušená, ju strelila dvakrát do hlavy z bezprostrednej blízkosti. Mačka je v súčasnosti na klinike a statočne bojuje o život. Určite niekomu patrí, pretože je dobre živená a má nádhernú zdravú srsť. Prosím, ak by niekomu chýbala mačička, ozvite sa do správy. Ďakujeme všetkým za zdieľanie a bláznovi, ktorý toto spáchal, posielame peknú pesničku.“

Bratislavským novinám sa podarilo so záchrankyňou zvieratka skontaktovať a tak nám mohla presne opísať ako sa to odohralo.  „Išla som cez Staré grunty v aute so svojou dcérou. Nachádzali sme sa niekde pri Átriákoch, keď tá zrazu kričí: Mami, pozor, pred nami je ježko! Spomalila som a zistila, že nejde o ježka, ale v kaluži krvi leží mačka. Myslela som si, že ju zrazilo nejaké auto a tak som vystúpila a chcela ju posunúť mimo cesty. V tej chvíli som zistila, že to úbohé zviera, ktoré malo diery v hlave, ešte žije. Naložila som ju do svojho auta, položila na umelohmotnú tašku z IKEA, lebo bola fakt celá od krvi a ponáhľala sa s ňou na veterinárnu kliniku do Lamača," púšťa sa do rozprávania Saša. 

Pri vyšetrení sa ukázalo, že mačičku niekto strelil pravdepodobne vzduchovou puškou alebo pištoľou dvakrát do hlavy. Broky jej prešli cez mozog a uviazli v tele. „Je doslova zázrak, že sa jej pri tom nepoškodili nejaké dôležité mozgové centrá ani vnútorné orgány. Absolvovala nevyhnutný lekársky zákrok, diery na hlave jej zašili a včera, keď som ju bola pozrieť, tak síce bola ešte trochu oťapená, ale už sa chcela túliť aj mojkať. Som presvedčená, že mačka má svojho majiteľa a preto som sa bola opýtať na Slobode zvierat či u nich niekto svojho strateného miláčika nehľadal, upovedomila som o prípade Mestskú políciu a poprosila som aj kamarátku, aby prostredníctvom sociálnej siete rozšírila informáciu o tom, že zviera žije. Zatiaľ sa však nikto neozval,“ smutne skonštatovala mamička pozorného dievčatka. V našej galérii nájdete aktuálne fotografie mačičky a veríme, že aj vďaka čitateľom Bratislavských novín si ju teraz možno jej pán či pani ľahšie spozná a prihlási sa o ňu, aby sa mohla po hrôzostrašnom zážitku so šťastným koncom, opäť vrátiť domov.

(ars, foto: Google Maps, archív A.B.)

Páčil sa vám článok?