Psíčkari v Petržalke, pozor! Sociálne siete upozorňujú, že na sídliskách je porozhadzovaná otrava

24.11.2018
0

Zdroj: bal

Páčil sa vám článok?

Psíčkari v Petržalke sú zhrození. Ich domácich miláčikov sa snažia v uliciach Petržalky otráviť.

Na situáciu upozornili obyvatelia na jednej facebookovej stránke pre psíčkarov už 15.novembra: ,,POZOR!!! Otrava porozhadzovaná v Petržalke na sídlisku Šintavská a okolie. Dnes otrávená fenka labradora, priotravených niekoľko ďalších psíkov. V priebehu niekoľkých mesiacov zomrelo viac ako 10 psíkov. Prosím o šírenie tejto správy!!!! Ďakujem," varovala psíčkarov pani Tina.

Následne však mali byť zaznamenané ďalšie takéto prípady a na rôznych miestach meskej časti Petržalka. Ide najmä o okolie Draždiaku, ulicu Mlynarovičovu a Šintavskú. Situácia je teda naozaj vážna. Navyše otrava nie je nebezpečná iba pre zvieratá, ale ľahko sa k nej môžu dostať aj deti, ktoré sa vonku hrajú. 

Opatrnosti teda nikdy nie je dosť a hlavne v týchto dňoch je potrebné si našich štvornohých priateľov vonku pri venčení pozorne všímať a ak sa objavia komplikácie, určite neodkladať návštevu veterinára. Príznakmi môžu byť kŕče, bolesti, nechuť do jedla, zvracanie, hnačky, v niektorých prípadoch aj krvavé.

K téme sme oslovili aj mestskú políciu, tá však nepotvrdila, že by jej niekto nahlásil takýto prípad. ,, Na Expozitúre Bratislava V doposiaľ neevidujeme oznámenia o rozsypanej otrave pre psy, " vyjadrila sa hovorkyňa Mestskej polície Tatiana Kurucová.

(bal)

Páčil sa vám článok?