VIDEO: Smutná správa pre slovenský umelecký svet - zomrel herec Marián Geišberg

10.11.2018

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Druhý novembrový víkend zarmútila najbližšiu rodinu a priateľov správa o úmrtí herca Mariána Geišberga. Ten zomrel v sobotu 10.novembra okolo 19.hodiny vo veku 64 rokov. Populárny umelec mal v minulom roku problémy so srdiečkom a bol hospitalizovaný s podozrením na infarkt, ale napokon podľahol onkologickému ochoreniu.

Marián Geišberg zápasil s rakovinou pľúc počas tohto roka statočne, podstúpil aj operáciu a intenzívne sa liečil, ale zákerný nádor bol silnejší ako on. Správu o jeho úmrtí potvrdila médiám aj tlačová tajomníčka Slovenského národného divadla Izabela Pažitková. Herec začal mať vážne zdravotné ťažkosti v novembri minulého roka, kedy ho museli ratovať záchranári a neskôr špecialisti na srdcové choroby. Po tom, ako skolaboval, musel byť hospitalizovaný v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb s podozrením na infarkt. Vyšetrenia ho však nepotvrdili a po niekoľkých dňoch ho prepustili domov.

Marián Geišberg sa narodil 23. decembra 1953 v Piešťanoch. Vyštudoval VŠMU, jeho prvým angažmán bolo Divadlo Jonáša Záborského Prešov v rokoch 1979 až 1984, potom prešiel do Divadla SNP v Martine, od roku 1988 účinkoval v Divadle pre deti a mládež v Trnave, od novembra 1992 je členom činohry SND v Bratislave. Bol známy aj ako folkový autor a interpret, v roku 1998 vydal album Nápoky, v roku 2002 druhý s názvom Neladí, nevadí. V roku 2003 vyšiel album Aha live: Marián Geišberg a Daniela Danišková. Vydal zbierky poviedok Ono ma to poje a Prejsť prahom a zavrieť dvere.  Vystupoval ako spevák aj spoločne so svojím synom Martinom. Veľký úspech zožal aj s filmom Revival, ktorý nakrútil v roku 2013. Býval častým hosťom – glosátorom aj v televíznom programe Sedem s.r.o.

(ars, foto: TASR)

Páčil sa vám článok?