VIDEO: V Bratislave budú majstrovstvá sveta v hokejbale – mužov aj žien vo formáte 3 na 3

2.11.2018

Zdroj: Hokejbal.sk

Páčil sa vám článok?

Od 11. do 16. novembra sa v uskutočnia v bratislavskej Hant aréne Majstrovstvá sveta v hokejbale, teda v športe, kde patrí Slovensko medzi svetové veľmoci. Hrať sa bude vo formáte 3 vs 3, teda traja hráči v poli plus brankár a naša mužská reprezentácia bude hrať v skupine spolu s Kanadou, Českom, Ruskom, Veľkou Britániou a USA.

Hokejbal, pri ktorom sa hrajú zápasy traja na troch plus brankár je pre Bratislavu typický. Na jej území sa hrala podľa týchto pravidiel aj bratislavská liga a existovalo veľa klubov, ktoré v nej boli zapojené. Neskôr sa ihriská zväčšovali a počet hráčov na hracej ploche sa zvyšoval, ale dalo by sa povedať, že systém 3 vs 3 zostal takou hokejbalovou klasikou. V dňoch od 11. do 16. novembra sa práve v našom hlavnom meste odohrajú majstrovstvá sveta seniorov, ktoré budú súbežne prebiehať v troch kategóriách  muži, ženy a tzv. masters, teda majstri. V Hant Aréne, teda v športovej hale na Pasienkoch budú mať zastúpenie okrem Slovenska aj už spomínaných krajín – Kanady, Česka, USA, Ruska a Veľkej Británie ešte aj Pakistan, Fínsko, Švédsko, Francúzsko, Maďarsko a Team Europa. 

V turnaji žien sa predstaví šesť krajín: Kanada, Česko, Slovensko, Maďarsko, Rusko a Veľká Británia a v turnaji veteránov si to rozdá Slovensko, West Slovakia, Team Europa, Kanada, Česko a Veľká Británia. Priame prenosy zo zápasov sa budú vysielať na internetovej televízii tvcom.cz

Program zápasov slovenských reprezentácií:

11. novembra 2018:

7:30 Česko – Slovensko (ženy)

10:30 Slovensko – Veľká Británia (majstri)

13:30 Slovensko – Kanada (ženy)

17:15 Slovensko – Veľká Británia (muži)

19:30 Slovensko – Rusko (muži)

12. novembra 2018:

12:45 Maďarsko – Slovensko (ženy)

15:45 Slovensko – Team Slovakia (majstri)

18.00 Slovensko – Rusko (ženy)

19:30 Slovensko – Kanada (muži)

13. novembra 2018:

9:00 Slovensko – Veľká Británia (ženy)

15:30 Česko – Slovensko (majstri)

16:30 Slovensko – USA (muži)

18:45 Slovensko – Česko (muži)

Od 14. novembra do 16. novembra sa budú hrať vyraďovacie zápasy, ktoré rozhodnú o celkovom umiestnení.

Team Slovakia (muži):

Milan Glaveňák, Marcel Ďurech, Marek Kanich, Miroslav Božík, Branislav Thron, Jakub Mydla, Marián Mikulčík, Ľuboš Drozdík, Rado Kováč, Milan Vozár, Rastislav Virág, Tomáš Daniška, Ján Ďurický, Miroslav Šulek,  Tomáš Csicsay, Jakub Takáč

Nominácia Slovenska (veteráni):

Peter Brezány, Vladimír Kalis, Branislav Varga, Róbert Ondrušek, Peter Foltín, Michal Lacko, Miroslav Lukáš, Peter Paták, Ján Turan, Michal Chovan, Martin Ruttkaj, Peter Mojžiš, Vladimír Staš, Dušan Barborák, Rudolf Kazmer, Marcel Nikitzki.

(ts, ars, video: vimeo, foto: hokejbal.sk)

Páčil sa vám článok?