VIDEO: Mladík z Ukrajiny vyliezol na Most SNP - pri autentických záberoch nebudete ani dýchať!

31.10.2018

Zdroj: YouTube

Páčil sa vám článok?

Približne pred mesiacom sa objavilo na Youtube video, ktoré vzniklo v Bratislave ešte v roku 2014. Je na ňom zachytená partia mladíkov z Ukrajiny, z ktorej sa jeden po lanách bez istenia rozhodne vyliezť po Moste SNP až pod reštauráciu UFO nachádzajúcej sa vo výške 90 metrov. Pozrite sa ako vyzeral a dopadol jeho mimoriadne riskantný a hlavne nepovolený výstup!

31-ročný Ukrajinec Pavlo Gannadiyovich Ushivet je pod internetovou prezývkou Mustang Wanted známy po celom svete najmä tým, že sa štverá na mimoriadne vysoké stavby a nebezpečné objekty, pričom nemá žiadne istenie a tak pri každom výstupe riskuje svoj život. Zároveň sa pri tom nakrúca a následne videá zverejňuje na svojom youtubovom kanále. Na svojom konte má napríklad aj Shangai Tower v Číne, teda vežu vysokú 650 metrov, ktorú pokoril v roku 2014 a v tej istej sezóne si odskočil aj do nášho hlavného mesta, kde sa rozhodol po lanách Mosta SNP vyliezť až pod reštauráciu UFO, ktorá sa nachádza vo výške 90 metrov. Svoj výstup nahrával na kameru, ktorú držal v ústach a zároveň ho nakrúcali kamaráti - členovia jeho tímu napríklad aj prostredníctvom kamery umiestnenej na drone.  

Ako vidno aj v závere videa z výstupu na Most SNP, tak Bratislavčania na miesto okamžite zavolali štátnu políciu, ktorá sem dorazila skôr, než odvážny mladík stačil zliezť z konštrukcie dole a následne ho PMJ-čkári zadržali a predviedli na najbližšie policajné oddelenie. Ukrajinec sa dopustil priestupku už len tým, že nerešpektoval zákazovú dopravnú značku o vstupe chodcov a vošiel pešo na tú časť Mosta SNP, ktorá je určená len pre motoristov.

Zdroj: Google Maps

​Potvrdzujú to aj slová krajskej policajnej hovorkyne Lucie Mihalíkovej: "V prípade, ak chodec nerešpektuje príslušné dopravné značenie, poruší ustanovenie zákona o cestnej premávke, čím sa dopúšťa priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky v zmysel § 22 ods. 1 písm. l, zák. č. 372/1990 Zb o priestupkoch. Za uvedený priestupok je možné uložiť pokutu v blokovom konaní do 50 eur a správnom konaní do 100 eur." 

 (ars, video: Youtube, foto: Google Maps)

Páčil sa vám článok?