VIDEO: Motorkár na Mlynských nivách zablokoval auto vydesenej vodičke a to nebolo všetko!

23.10.2018

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Veľmi nepríjemný zážitok mala včera poobede bratislavská vodička Barbora, ktorej pri autobusovej stanici na Mlynských nivách zablokoval auto motorkár v strednom veku a snažil sa dobiť do jej vozidla. Vystrašená žena si napokon musela privolať na pomoc policajtov...

„Išla som z Ružinova smerom do Starého Mesta a tento pánko s nadupaným strojom sa za mnou najprv niekoľko minút vliekol. Keďže mám 16-ročnú octaviu so slabým motorom a bola mierna zápcha, pochybujem, že len tak náhodne. Potom dostal chuť ma dobehnúť a za jazdy na mňa kričať rôzne vybrané slová ženského rodu. Následne ma predbehol a išiel asi 30-tkou predo mnou, pravidelne prudko brzdil, zrejme s cieľom vyprovokovať zrážku s mojím predným nárazníkom a prípadne aj nejaké následné zranenie. Bavilo ho to dosť dlho. Nereagovala som, lebo som si myslela, že je to nejaké hovädo, ktorému asi niečo prekáža na mojej jazde, ale o chvíľu ma vyviedol z omylu,“ napísala na sociálnej sieti o nepríjemnom zážitku z pondelka 22. októbra pani Barbora. Incident vyvrcholil pri autobusovej stanici Mlynské Nivy, kde motorkár zastal pri priechode pre chodcov, zosadol z motorky a 20 minút stál pri okienku jej auta a donekonečna opakoval, aby buď stiahla okienko alebo vystúpila z auta.

„Vravel mi, že si vraj spolu niečo vybavíme. Na otázky prečo a čo odo mňa chce, mi neodpovedal. Búchal mi päsťou do skla a potom kopal zboku do auta. Zamkla som sa a mala som strach, pretože som bola v aute sama. Napokon som musela prestať nakrúcať a zatelefonovala som na políciu,“ upresnila Barbora, s ktorou sme sa skontaktovali, aby sme sa jej opýtali ako tento prípad dopadol. „Hliadka prišla na miesto približne o 20 až 25 minút. Ten pán neodišiel, pretože zrejme pochopil, že jeho EČV už mám v mobile odfotené aj na videu. Policajti ho napokon odviedli na obvodné oddelenie PZ na Sasinkovej ulici, kde tento prípad zdokumentovali. Trvala som na tom, že chcem podať trestné oznámenie. Službukonajúci policajt to vyhodnotil ako trestný čin obmedzovania osobnej slobody a potom so mnou iný príslušník PZ spísal zápisnicu. Z policajného oddelenia som odchádzala večer okolo pol siedmej a predpokladám, že ten podozrivý ešte o čosi neskôr,“ skonštatovala Barbara. 

O vyjadrenie k prípadu sme požiadali aj komunikačné oddelenie Krajského riaditeľsbsp;Bratislave a policajný hovorca Michal Szeiff nám povedal, že vodička postupovala správne. „Môžeme potvrdiť že na príslušnom útvare Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I sme prijali trestné oznámenie vo veci podozrenia z trestného činu obmedzovania osobnej slobody. Uvedeným oznámením sa v súčasnej dobe zaoberá príslušný útvar Policajného zboru, obvinenie voči konkrétnej osobe vznesené doposiaľ nebolo. V prípade ak má vodič podozrenie z páchania protiprávneho konania iného účastníka cestnej premávky, resp. sa cíti ohrozený na živote a zdraví úmyselným konaním inej osoby, je potrebné, aby bezodkladne kontaktoval políciu na bezplatnom čísle 158,“ dodal.

(ars, foto a video: FB B.O.)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie