FOTO Zisťovali sme: Parkujúce autá na Jarošovej budú čoskoro minulosťou!

17.10.2018
Parkujúce autá na chodníku na Jarošovej

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Na túto problémovú situáciu nás upozornil náš čitateľ. Zaujímalo ho budúce využitie novovyasfaltovaného chodníka na Jarošovej ulici, na ktorom po značnej časti dennodenne parkujú autá, ktoré ničia zeleň oddeľujúcu chodník od cesty.

Na chodníku asi v polovice dĺžky v smere od Vajnorskej ulice k Račianskej ulici parkujú ľudia so svojimi autami, ktorí sú zamestnaní v neďalekom biznis centre. Na vjazd a výjazd z chodníka používajú trávnatý pás medzi stromami, čím ničia pás zelene, ktorý oddeľuje chodník od komunikácie. Nedávno bol celý chodník nanovo vyasfaltovaný, podľa informácií, ktoré sme dostali od hovorcu miestneho úradu Nové Mesta, rekonštrukcia ešte nedošla do svojej finálnej fázy. „Stavebné práce stále neboli dokončené, hneď ako sa tak stane, budú v lokalite osadené dopravné značky zakazujúce parkovanie v danej lokalite, informoval nás Marek Tettinger, hovorca Nového Mesta.

​Keďže ide o komunikáciu v správe magistrátu, detailnejšie informácie o termínoch sme zisťovali na magistráte mesta.

Dozvedeli sme sa, že po úplnom dokončení rekonštrukcie bude na mieste zákaz parkovania a osadená značka C2 združujúca pohyb chodcov a cyklistov. „Aktuálne sa na jednej strane Jarošovej ulice ukončuje nájazd na chodník, ktorý by mal byť hotový do cca 2 týždňov. Z druhej strany Jarošovej ulice má povolenú rozkopávku spoločnosť Západoslovenská distribučná, ktorá by mala potrvať do konca októbra. Po ukončení všetkých prác bude na Jarošovej ulici osadené dopravné značenie pre združený pohyb cyklistov a chodcov, tak ako to schválila operatívna komisia pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení mesta Bratislavy ešte koncom augusta tohto roka, informovala o momentálnej situácii hovorkyňa Bratislavy Zuzana Onufer.

(nc)

Páčil sa vám článok?