Festival udržateľnosti: Vyrobíte si vrecúško na potraviny a dostanete návod, ako tvoriť nulový odpad

13.10.2018
Pomalo -Festival udržateľnosti

Zdroj: Facebook/ POMALO‎ Móda alebo odpad?

Páčil sa vám článok?

Nulový odpad, etická móda, udržateľný dizajn, fair trade, eko, bio. To sú hlavné témy, ktoré budú rezonovať v prednáškach, diskusiách a workshopoch až zajtra v Starej tržnici na pilotnom ročníku Festivalu udržateľnosti.

Festival udržateľnosti POMALO spojí každého, komu záleží na životnom prostredí a šetrnom lifestyle. 

Priestor tu budú mať výrobcovia, dizajnéri a značky vytvárajúce módu, kozmetiku, šperky a doplnky do domácnosti, ktoré spĺňajú kritéria pomalého životného štýlu. A tiež aj organizácie, ktoré sa venujú rozvoju týchto činností, aby odprezentovali svoje aktivity. 

O udržateľnej ceste k móde bude hovoriť prednáška móda alebo odpadmôžete objaviť čaro slow style cestovania. Priestor dostane aj fenomén nulového odpadu tz. Zero Waste.Na festivale sa nám predstaví Fashion revolution. A dozviete sa napríklad aj to, ako mať bezplastovú a ekologickú domácnosť a aká je alchýmia ekoprania. 
Ak máte doma použité zubné kefky, prineste ich, značka Curaprox ich bude počas festivalu zbierať, aby z nich neskôr vyrobila koše na triedený odpad. Tie sú súčasťou osvety o odpadoch na slovenských školách. 

Mobilný operátor Orange bude zase zbierať staré mobilné telefóny a batérie, ktoré ekologicky zrecykluje a za každý jeden prispeje na vybranú neziskovú organizáciu.

Počas dňa si budete môcť vyskúšať rôzne nápady, ako zlepšiť svoj vzťah k životnému prostrediu. Vyrábať sa budú vrecúška na nákup potravín zo záclon, tašky z tričiek, peňaženky z tetrapakov, obaly na notebook, tablet či mobil a tiež drevený šperk. Vyrábať sa budú aj kozmetické prípravky, a to balzam na pery a telový peeling. 

Festivalový deň spríjemní oddychová zóna, detský kútik či vegánske občerstvenie. 

Celé sa to uskutoční v Starej tržnici už v nedeľu od 10:00, vstupné sú 2 eurá.

(nc)

Páčil sa vám článok?