FOTO a VIDEO: Kuriózny cyklochodník pri Twin City už premaľovali, zúžili a strážia ho kamery!

3.10.2018

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

V pondelok sa na sociálnej sieti objavila fotografia nového cyklochodníka budovaného pri objekte Twin City na Karadžičovej ulici, na ktorom sa uprostred jedného z pruhov nachádzal stĺp verejného osvetlenia a reklamný nosič tzv. citylight. Bolo evidentné, že po takejto cestičke by človek na bicykli neprešiel bez rizika nárazu do prekážky či zranenia. Boli sme sa tam dnes pozrieť a všetko už vyzerá úplne inak...

Zdroj: FB Cyklokoalícia

​Fotografie budúcej cyklotrasy so stĺpom a citylightom uprostred jazdného pruhu sa od pondelkového rána šírili raketovou rýchlosťou na sociálnych sieťach. Verejnosť v diskusiách prirovnávala Slovensko k rozvojovým krajinám a developer, ktorý stojí za výstavbou Twin City bol za tento nepremyslený ťah podrobený nemilosrdnej klinike zo všetkých strán. Ešte v ten istý deň sa bránil slovami: "Chodník nie je sprístupnený, práce neboli ukončené. Aj na naše prekvapenie sme dnes ráno zistili chybu nesprávneho vyznačenia cyklotrasy, ktorá sa realizovala cez víkend. Ospravedlňujeme sa internetom za zábavné ráno.  Cyklochodník vo finále samozrejme pôjde mimo stĺpy verejného osvetlenia. Zároveň, projektová dokumentácia chodníka obsahuje aj záväzky (citylight) súvisiace so zmenou funkcie z bývalého chodníka na cyklochodník, ktoré budú sprevádzkovaním ukončené. To znamená, že pri plnej prevádzke cyklochodníka tam tieto prekážky nebudú. Ubezpečujeme verejnosť, že cyklochodník v plnej prevádzke bude bez prekážok a podľa noriem. Dovtedy nie je dôvod prepadať zlej nálade." 

Cyklochodník na Karadžičovej robia z tohto bývalého chodníka pre peších...

Boli sme sa dnes okolo obeda na Karadžičovej ulici, kde sa kuriózny cyklochodník nachádza. Celý areál bol už oplotený a na plote boli zavesené oznamy, že priestory staveniska sú monitorované kamerovým systémom. Široké pruhy boli premaľované a zúžené tak, aby viedli mimo stĺpov pouličného osvetlenia i spomínaného reklamného nosiča.

Pôvodný chodník bol však prakticky zrušený, takže chodci, ktorí po ňom prišli smerom od Továrenskej ulice vošli do vozovky, kde sa radšej vyhýbali idúcim autám ako by mali použiť jednu z odporúčaných obchádzkových trás.

 (ars, foto: Matúš Husár, Facebook Cyklokoalícia, video: FB Bratislavský Hugo)   

Páčil sa vám článok?