Počas Bielej noci vás čakajú okrem zábavy aj zaujímavé informácie

27.9.2018

Zdroj: F Biela noc

Páčil sa vám článok?

Hlavný partner Bielej noci J&T REAL ESTATE (JTRE) si pre verejnosť pripravil bohatý sprievodný program na Pláži Staré Mesto pod Starým mostom v JTRE INFO POINTE. Občerstvenie, pavilón postavený v spolupráci so študentmi Fakulty architektúry STU, aktívna účasť členov zduženia Slovenské planetáriá, hudobná produkcia v réžii DJ Stame a tím odborníkov, ktorí budú odpovedať na všetky otázky ohľadne návrhu nového električkového okruhu.

„Bielu noc (začína v sobotu večer) sme sa rozhodli znovu podporiť nielen pre jedinečnú atmosféru, ktorú dokáže vytvoriť prostredníctvom vizuálnych zážitkov. Veľmi dôležité je pre nás aj to, že Biela noc bezprostredne prepája umenie s mestom, verejným priestorom a prináša ľudí a život do mesta a pomáha urbanizovať prostredie okolo nás. Sme veľmi radi, že sa architektúra, mesto a umenie spojili, aby okrem iného zatraktívnili nábrežie a vrátili tak život k Dunaju,“ hovorí Pavel Pelikán, výkonný riaditeľ spoločnosti JTRE. „Naši kolegovia budú na mieste JTRE INFO POINTU od 19:00 do 24:00 k dispozícii, aby zodpovedali akékoľvek otázky súvisiace s návrhom nového električkového okruhu,“ doplnil Pavel Pelikán.

INFO POINT je súčasťou vodnej trasy Bielej noci, ktorá vedie promenádou popri Dunaju od River Parku až k EUROVEA CITY. Vodná trasa je tento rok plná headlinerov a úplne bez áut. Vďaka rozsiahlej dopravnej uzávierke si práve na vodnej trase budú môcť tento rok návštevníci užiť nočnú prechádzku bez obáv. Dočasná pešia zóna plynule nadviaže na trasu v historickom centre mesta.

Atmosféru Pláže Staré Mesto bude dopĺňať rozžiarený letný pavilón z Grape festivalu zostavený z 1 700 priehľadných plastových gúľ. Ten v spolupráci s developerom navrhli a skonštruovali študenti  z Fakulty architektúry STU.

Pre tých, ktorí počas festivalu Biela noc navštívia Pláž Staré Mesto, je pripravené nielen pozorovanie svetelných inštalácií, ale aj pozorovanie nočnej oblohy pomocou astronomických ďalekohľadov spolu s odborným výkladom astronómov združenia Slovenské planetáriá. Pre verejnosť bude na nábreží pripravených niekoľko teleskopov zacielených na Mesiac, planéty - Mars, Jupiter a jasné hviezdy ako napr. Vega či dvojhviezdy Altair. Astronómovia budú mať pre návštevníkov aj astronomický kvíz  s cenami pre víťazov.

Poriadnu dávku vynikajúcej hudby sľubuje návštevníkom INFO POINTU DJ Stame, ktorý pôsobí na slovenskej scéne už 19 rokov. Ako spoluzakladateľ, producent a moderátor pôsobil 4 roky v relácii Dance Exxtravaganza na Európe 2. Neskôr hrával pod značkou NEON, pre ktorú vyrábal jeden z prvých slovenských tanečných podcastov. V súčasnosti je rezidentom bratislavského NuSpiritu a klubu Radosť. DJ Stame prinesie na Pláž Staré mesto jemu príznačné rovnejšie beaty s nádychom bassmusic, jackin a tech house, ktoré rozhodne umocnia celkovú „bielonočnú“ atmosféru a znásobia zážitok z multižánrového festivalu.

(ts, foto: abn)

Páčil sa vám článok?