Dôchodkyňa (84) doplatila na starý podvodnícky trik a prišla o 700 eur!

24.9.2018

Zdroj: Immofinanz

Páčil sa vám článok?

Dôverčivosť ďalšej seniorky zneužil neznámy páchateľ na podvodné konanie. Pod nepravdivou legendou o dopravnej nehode od nej vylákal 700 eur. Prípad už vyšetrujú policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II ako zločin podvodu.

"Dňa 22.09.2018 v popoludňajších hodinách neznámy páchateľ vydávajúci sa za lekára telefonicky kontaktoval poškodenú 84-ročnú ženu. V telefóne jej oznámil, že jej syn mal dopravnú nehodu, pri ktorej sa zranila rodina aj s maloletým dieťaťom z Maďarska. Syn mal pri nehode okrem iných zranení utrpieť aj zranenie jazyka, ktoré mu neumožňovalo komunikovať. Z dôvodu úhrady všetkých vzniknutých škôd spojenou s dopravnou nehodou požiadal domnelý lekár poškodenú o zaslanie všetkej finančnej hotovosti, ktorou mala doma disponovať. Tá následne šla do pobočky pošty na Vajnorskej ulici, odkiaľ zaslala finančnú hotovosť vo výške 700,- € do Maďarska prostredníctvom služby Western Union, ktorá umožňuje urgentný prevod peňazí medzi fyzickými osobami do niekoľkých minút po celom svete. Spolu s poplatkom za uvedenú službu bola poškodenej Bratislavčanke spôsobená škoda vo výške 731,50.- €," informovala Krajská policajná hovorkyňa Lucia Miháliková. 

Podobné prípady sa odohrali v Bratislave aj začiatkom tohto roka, kedy od 77-ročnej dôchodkýne vylákali podvodníci až 18-tisíc eur a druhú 69-ročnú chceli pripraviť o 3 tisícky, ale tá si našťastie pravdivosť oznámenia overila priamo u svojho syna a tak o peniaze neprišla. Podrobne sme o tom informovali TU.   

Polícia SR opätovne apeluje na ľudí v pokročilom veku: "Seniori, zbystrite svoju pozornosť a nedôverujte emotívnym príbehom. Za žiadnych okolností nevydávajte finančnú hotovosť osobám, ktoré nepoznáte, ani peniaze neprevádzajte na účet prostredníctvom pošty, alebo banky. Opísanú udalosť si vždy overte buď priamo u osoby, ktorej sa opísaná udalosť mala stať, alebo u príbuzných. V prípade, že sa informácie nezakladajú na pravde,  ihneď kontaktujte políciu na čísle 158." 

(ts, ars, ilustračné foto: abn)

Páčil sa vám článok?