FOTO: Pri oprave prasknutého potrubia na Bencúrovej ulici sa pod nákladným autom prepadla cesta!

21.9.2018

Zdroj: FB Ružinov pozitív

Páčil sa vám článok?

O obrovskom výtlku na Bencúrovej ulici v Trnávke , do ktorého sa zmestil dospelý človek, sme už písali približne pred mesiacom. Následne bola diera zakrytá prenosnými značkami, ale napokon ju museli rozkopať na niekoľkometrovú jamu pracovníci BVS, keď opravovali prasknuté potrubie, ktoré podmývalo cestu. Včera bolo na tejto ulici poriadne rušno - pod nákladným autom sa prepadla časť vozovky a tak skončilo v jame s potrubím, ktoré sa chystali opravovať.

Zdroj: Matúš Husár

​„Pamätáte si tú obrovskú dieru uprostred cesty na Bencúrovej ulici, kde sa stratí dospelý človek? Napriek ohrozeniu ľudí sa mesiac nič nedialo. Keď som sa minulý týždeň povyhrážal trestným oznámením, zrazu to - vďakabohu - prišli opravovať. A opravujú to ako Pat a Mat. Presne, ako sme varovali, dnes sa im pod autom prepadol zvyšok cesty a poškodili ju ešte viac. Už sa mi nechce veriť, čo všetko je tu ešte možné,“ napísal na sociálnu sieť mestský poslanec Martin Chren, ktorý sa včera vybral na spomínanú ulicu, aby si na vlastné oči pozrel priebeh opravných prác. To, čo tam uvidel, ho však doslova šokovalo.

Zdroj: FB Martin Chren za Ružinov

​Nákladné auto naložené kusmi asfaltu z nedávno rekonštruovanej cesty skončilo dvoma kolesami prevrátené v niekoľko metrov dlhej jame, ktorú tu vykopali pracovníci Bratislavskej vodárenskej spoločnost, aby mohli začať s opravou prasknutého vodovodného potrubia. Právo to bolo príčinou, prečo sa tam v dôsledku podmytej cesty vytvoril pôvodný výtlk. Na dieru uprostred vozovky upozornili obyvatelia Bencúrovej ulice pred vyše mesiacom ružinovský Miestny úrad ako aj mestského poslanca Martina Chrena. Ten mal pôvodnú ambíciu spolu so svojimi kolegami jamu zasypať štrkom a zaliať ju asfaltom. Na mieste však zistili, že nie je v ich silách výtlk opraviť svojpomocne. Napokon to dopadlo tak, že do diery sa vopchal poslanec Chren, ktorý v nej vyzeral dosť podobne ako známa bratislavská socha Čumila na začiatku Panskej ulice. Dokonca zo začiatku chcel zorganizovať pre prípadných záujemcov podobné fotenie. Písali sme o tom TU:

Skontaktovali sme sa aj s hovorcom Bratislavskej vodárenskej spoločnosti Jánom Pálffym, ktorý nám povedal: ​„Práce na uvedenom mieste sa začali realizovať v stredu, včera došlo (v rámci uzavretého úseku komunikácie) k zosuvu na jednej strane výkopu, po tom ako sa naň dostalo vozidlo zhotoviteľa prác. Dôvodom zosuvu bolo nevhodné štrkopieskové podložie komunikácie (nedostatočne zhutnené už pri výstavbe uvedenej cesty). Na vozidle nedošlo k jeho poškodeniu a práce pokračujú." Nákladné auto BVS sa napokon z jamy dostalo aj bez pomoci druhého vozidla s navijákom, ktoré sa na Bencúrovú ulicu včera krátko po tomto incidente dostavilo.

Zdroj: FB Ružinov pozitív

​(ars, foto: Matúš Husár, FB Martin Chren, FB Ružinov Pozitiv)  

Páčil sa vám článok?