AKTUALIZOVANÉ: Drámu na ihrisku v Rači ukončil až príchod policajtov - Agresívny mladík útočil na mamičky aj deti!

18.9.2018

Zdroj: Odkazprestarostu

Páčil sa vám článok?

Na ihrisku na Kubačovej ulici v bratislavskej Rači sa dnes predpoludním agresívny mladík dostal do konfliktu s niekoľkými deťmi, ktoré sa tu hrali. Keď sa ich zastali prítomní rodičia, tak sa pustil slovne a neskôr aj fyzicky aj do nich.

Jednej z mamičiek mal dokonca ublížiť, teda ju napadnúť a spôsobiť jej ľahšie zranenia. Podľa očitých svedkov bol útočník buď pod vplyvom alkoholu alebo omamných látok. Jeho vyčínanie ukončila až policajná hliadka, ktorú sem ľudia zavolali.

O prípad sa ako prvý začal zaujímať pán Martin Petrech na facebookovej stránke Priatelia Rače. "Viem, že tam boli aj nejaké zranenia," napísala do diskusie pani Lenka Petrechová, ktorá priebeh incidentu opísala nasledovne: "Nejaký buď opitý alebo sfetovaný mladý muž tu ublížil niekoľkým ľuďom. Obávam sa, že aj deťom. Ten, kto to videl, dnes asi nebude dobre spať. Našťastie asi 5 minút od zavolania na miesto došli policajti." 

O prípad sa začal zaujímať aj pán Ján Polakovič, ktorý sa od kamaráta dozvedel, že agresívny mladík mal na ihrisku dokopať nejakú ženu a takéto niečo považuje za úplne cez čiaru. "K dnešnému incidentu som sa bol osobne informovať na obvodnom oddelení PZ v Rači. Útočnika už presunuli pravdepodobne na okres. Nakoniec fyzicky napadol nielen jednu, ale dve ženy. Trvalý pobyt v Rači nemal, ale bol tu údajne známou firmou. Identitu útočníka mi samozrejme prezradiť nemohli. Zaujímalo ma hlavne to, či je možné, aby ho zajtra prepustili. Bolo mi povedané, že sa čaká na výpoveď poškodených a mal by ísť rovno pred sudcu, takže prepustený nebude. Tak verím, že sudca ho ani tak skoro nepustí..." 

Bratislavské noviny kontaktovali aj hovorcov Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave a tí nám k prípadu poskytli tieto informácie: "Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III obvinil z prečinu výtržníctva 25-ročného Matúša z okresu Levice, ktorý mal podľa doterajších informácií dňa 18.09.2018 krátko po 11.00 h na detskom ihrisku nachádzajúcom sa za obytným domom na Kafendovej ulici v Bratislave fyzicky napadnúť dve ženy. Po vykonaní potrebných úkonov bol menovaný umiestnený do cely policajného zaistenia.  Vec sa realizuje v tzv. „superrýchlom“ konaní. Obvinenému za uvedené konanie hrozí v prípade preukázania viny v zmysle Trestného zákona trest odňatia slobody až na tri roky."

 

(ars, foto: odkazprestarostu) 

Páčil sa vám článok?