UPC reaguje zastavením projektu internetu

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Po rozhodnutí Telekomunikačného úradu SR nás zaujímalo, či UPC Slovensko bude toto rozhodnutie rešpektovať a pôvodne avizované zvýšenie cien o 40 percent nezrealizuje. Spýtali sme sa na to hovorkyne UPC Slovensko Pavly PETRLOVEJ.

- UPC Slovensko doteraz nedostalo oficiálne stanovisko od Telekomunikačného úradu SR k problematike úpravy cien káblovej televízie, a preto sa k nemu ani nemôže vyjadriť.

Zostanú ceny za káblovú televíziu v Bratislave na súčasnej úrovni alebo ich UPC upraví podľa možnosti, ktorú jej dáva rozhodnutie Telekomunikačného úradu?

- V tejto chvíli vám neviem dať odpoveď na vašu otázku, myslím, že k rozhodnutiu, ako bude spoločnosť UPC postupovať, dojde až po uzávierke vašich novín. UPC rešpektuje právny poriadok v štátoch, v ktorých pôsobí, preto bude rešpektovať aj rozhodnutie regulačného orgánu, ktorý povolil zvýšiť cenu za poskytované služby káblovej televízie maximálne o mieru inflácie.

Čo bude znamenať nezrealizovanie pôvodne plánovaného zvýšenia pre vašich zákazníkov? Dôjde k obmedzeniu programovej ponuky, či služieb UPC?

- Nestabilné a netransparentné podmienky, či nerovnosť súťažiacich na telekomunikačnom trhu nútia UPC prehodnotiť svoje aktivity na Slovensku. UPC zatiaľ pozastavuje projekt internetizácie káblových sietí. Projekt, ktorý zahŕňa investíciu vo výške 260 miliónov korún, tvorbu nových pracovných miest a prácu pre ďalšie dodávateľské spoločnosti.

Zhováral sa Milan Šeršík
NÁŠ ROZHOVOR

Páčil sa vám článok?