Na Dobrom trhu vaše deti poteší Rozprávkové Hravé m(i)esto

13.9.2018
Dobrý trh na Panenskej

Zdroj: Dobrý trh

Páčil sa vám článok?

Už túto sobotu bude Panenská ulica patriť obľúbenému podujatiu Dobrý trh, ktorý organizuje o. z. Punkt. V rámci neho bde pripravená pre deti a ich rodičov aj detskú zónu plnú prekvapení s názvom Hravé m(i)esto. Okrem neho vás tradične na Dobrom trhu čakajú poctivé domáce produkty, slovenský design či skvelé jedlo.  

 „Pri príležitosti 15. výročia BKIS sme vytvorili projekt Hravé m(i)esto a prvýkrát sme ho vyskúšali na Mickiewiczovej ulici v rámci podujatia WhatCity. Išlo o pilotný projekt určený rodinám s deťmi, akási detská zóna, kde boli pripravené divadielka, klauni, cirkusanti. Po veľkom úspechu sme projekt zaradili aj do Kultúrneho leta a stal sa najnavštevovanejšou zónou v rámci podujatia Rozlúčka s letom na Štúrovej ulici,“ prezradil riaditeľ BKIS Vladimír Grežo.

V rámci Hravého m(i)esta na Dobrom trhu vystúpi v časoch od 11.00 – 13.00 a 16.00 – 17.00 akrobatické a cirkusové zoskupenie Cirkus Kus. Do sveta šašovín sa prenesieme o 14.00, kde sa predstaví divadlo Dunajka so svojim divadelným predstavením Kockohrad.

BKIS pre návštevníkov Dobrého trhu pripravilo aj projekt Rozprávkový dvor, ktorý bol súčasťou cyklu Rozprávky pri Dóme (festival Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava). Záhrada Evanjelického kostola sa počas Dobrého trhu zmení na čarovnú krajinu, ktorou budú deti prechádzať prostredníctvom stanovíšť. Rozprávkové skákačky, „objímací“ strom, obrí slimák, ale aj plávajúce rybky v záhrade graficky vytvoril známy slovenský výtvarník Fero Lipták.

Dobrý trh na Panenskej je oslava dobrých susedstiev a silných susedských komunít. Tešiť sa môžete na otvorené dvory, koncerty, workshopy a diskusie o mestách, komunálnej politike. Rezonovať bude aj nový Manuál verejných priestorov, o ktorý sa zaslúžili samotní obyvatelia štvrte okolo Panenskej. 


(TS,nc)

Páčil sa vám článok?