Urban Walk bude aj o úvahách vyhlásenia Mosta SNP za národnú kultúrnu pamiatku

13.9.2018
Ďalšia tragédia? do dunaja skočil z mosta muž. policajti ho odvčera hľadajú - snpmost
Páčil sa vám článok?

V sobotu 15. septembra od 15.00h sa pod Mostom SNP môžete zapojiť do interaktívnej prechádzky sprevádzanej komentármi a diskusiou na tému plánovania verejného priestoru.

V sobotu 15. septembra od 15.00h sa pod Mostom SNP môžete zapojiť do interaktívnej prechádzky. Sprevádzať vás budú architekti pôsobiaci na Fakulte architektúry STU v Bratislave Tomáš Hanáček, Katarína Fejo a Vladimír Hain. Hovoriť sa bude o zlepšení prepojenia historického centra, genéze historických súvislostí, o súčasných problémoch a možnostiach budúcich riešení priestorov Hviezdoslavovho námestia, Rybného námestia s Podhradím a nábrežím Dunaja. Urban walk je metóda využívaná ako nástroj participácie obyvateľov i odborníkov pri tvorbe verejných priestorov.

Reč určite bude aj o vyhlásení Mosta SNP za národnú kultúrnu pamiatku a úvahy o tom, že mostné nájazdy by mohli byť vyňaté spod pamiatkovej ochrany, aby ich niekedy bolo možné odstrániť a rozšíriť tam pešiu zónu starého mesta. Peter Gero, Bratislavčan, ktorý pracoval 30 rokov pre hamburský magistrát a 12 rokov viedol stavebný rozvoj mesta Hamburg ako vedúci stavebný riaditeľ tvrdí, že dnes je tu takmer historická šanca vytvoriť novú kvalitu – čistý priestor pre ľudí, ktorý bude pokračovaním Hviezdoslavovho námestia a prepojenie Rybného námestia, novej Vydrice, Zuckermandelu, cez Lafranconi až po Karloveské rameno.

(brn)

 

Páčil sa vám článok?