Trh dobrovoľníctva priblíži záujemcom rôzne formy pomoci

11.9.2018
Týždeň dobrovoľníctva

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Už túto sobotu sa koná štvrtý ročník Trhu dobrovoľníctva v Starej tržnici v Bratislave. Predstaví sa 30 neziskových organizácií a občianskych združení so svojimi dobrovoľníckymi ponukami. Niektoré aktivity si môžu záujemcovia vyskúšať priamo na mieste.

 "Trh dobrovoľníctva je štartovacím podujatím Týždňa dobrovoľníctva, ktorý sa začína od 16. do 22. septembra takmer na celom Slovensku. Stačí prísť na stránku www.tyzdendobrovolnictva.sk, vybrať si kraj a následne si pozrieť program plný rôznorodých dobrovoľníckych aktivít,” uviedla PR manažérka Bratislavského dobrovoľníckeho centra Zuzana Majerčíková.

Počas celého týždňa si ľudia môžu vybrať z rôznorodej ponuky dobrovoľníckej práce. Zapojiť sa do dobrovoľníctva môže každý, nie sú potrebné žiadne špeciálne schopnosti či zručnosti, len chuť pomáhať. Organizácie potrebujú napríklad skrášliť svoje okolie, poumývať okná, vyrábať sa budú dekoratívne sviečky, keramika či hračky pre deti z detských domovov. Niektoré organizácie potrebujú pomôcť s databázami či administratívou.

"Dobrovoľníctvo je perfektné v tom, že si môžete vyskúšať činnosti, do ktorých by ste sa za normálnych okolností možno ani nepustili. Nielenže spoznáte mnoho nových ľudí, budete mať aj dobrý pocit, že môžete pomôcť druhým," vysvetľuje Majerčíková.

Minulý rok sa do Týždňa dobrovoľníctva zapojilo 4535 dobrovoľníkov, ktorí venovali pomoci druhým dokopy 10.904,5 dobrovoľníckych hodín bez nároku na odmenu.

(TASR)

Páčil sa vám článok?