Séria vinobraní a hodov – kde sa môžete prísť zabaviť?

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Aj keď sa burčiak predáva už od polovice augusta, tak sezóna vinobraní a hodov sa začína tradične v septembri. Slávnosti vína sa už dnes začnú v Devíne, Novom Meste či Vrakuni, ale možností na ochutnanie cigánskej pečienky a dobrú zábavu máte počas nadchádzajúcich víkendov ešte veľa. Ponúkame vám ich prehľad.

Víkend 7.  a 8. septembra: Novomestské vinobranie a rozlúčka s letom

Mestská časť Bratislava-Nové Mesto a Farnosť Kráľovnej rodiny organizujú Novomestské vinobranie 2018, na ktorom nebude chýbať tradičné viazanie hroznového venca, ľudová hudba či slávnostný sprievod z Kuchajdy ku kostolu na Teplickej, kde dostane úroda symbolické požehnanie. Ten, kto sa chce zabaviť môže prísť v sobotu 8.9. na záver Kultúrneho leta do amfiteátra na Kuchajde, kde vystúpi Miro Jaroš (15,00 h), Tereza Mašková (17,00 h), Starmania (19,00 h.) a Katarína Knechtová (20,00 h).

Zdroj: BOS

Víkend 7. a 8. septembra: Devínske vinobranie

Pod hradom Devín budú pre vás pripravení devínski a malokarpatskí vinári, prvý burčiak, ríbezľové vína, kvalitná a pestrá gastronómia a farmárske trhy malých výrobcov. V oba dni je tiež pripravený skvelý hudobný program, o ktorý sa postarajú najmä DJ-ovia.

Víkend od 7. do 9. septembra: Vrakunské hodové slávnosti

Aj vo Vrakuni bude už od dnes veselo. V rámci hodov je pripravený pestrý hudobný program, o ktorý sa postarajú speváčky Anita Soul, Dara Rolins, Martina Šindlerová, skupina Gipsy Čáve či raper Kali. Súbežne sa uskutoční tenisový a futbalový turnaj ako aj čoraz obľúbenejší Vrakunský hodový beh. Pre najmenších budú pripravené tvorivé dielne, maľovanie na tvár, kolotoče či skákacie atrakcie.

Zdroj: FB Rača

Víkend od 14. do 16. septembra: Račianske vinobranie

Návštevníkov budú zabávať Horkýže Slíže, Para, Lukáš Adamec, Adam Ďurica, Majk Spirit či DJ Milan Lieskovsky. Nebudú chýbať rôzne súťaže, vernisáže, výstavy a naplánovaný je aj alegorický sprievod.

Sobota 15. septembra: Vajnorské hody

Podujatie zasvätené Sedembolestnej Panne Márii, patrónke vajnorského kostola odštartuje v sobotu v Parku pod lipami slávnostná sv. omšou a pokračovať bohatým kultúrnym programom aj s tradičnou vajnorskou dychovkou.

Víkend 21. až 23. septembra: Dúbravské hody

Hlavnými lákadlami koncertného programu budú kapely Kmeťoband, Horkýže Slíže a Tublatanka. Jedno pódium bude pred DK Dúbravka a druhé na Žatevnej. Naplánovaný je sprievod, súťaž vo varení guláša a v nedeľu o 10,30 hod. sa bude konať slávnostná omša v kostola sv. Kozmu a Damiána.

Víkend 28. až 30. september: Karloveské hody

Program začne na Námestí sv. Františka viazaním hodového strapca, po vystúpeniach folklórnych súborov sa sprievod presunie do Líščieho údolia, kde vystúpia Polemic, Taste of Brass, Lojzo, Igor Kmeťo st. a iní. K dispozícii bude aj mobilné planetárium s premietaním filmov nielen o hviezdach a vesmíre. Od 14 do 16 hodiny tu budú rozdávať cukrovú vatu zadarmo!

Víkend 29. až 30. septembra: Ružinovské hodové slávnosti

Hlavný program bude sústredený v Parku A. Hlinku, kde vystúpia: Dara Rolins, Jana Kirschner, Cigánski Diabli či Kornel Kadlubiak. Pred DK Ružinov sa budú nachádzať kolotoče, počas hodov sa uskutoční aj Ružinovská cykločasovka či prezentácia voľnočasových aktivít.

Ak si chcete urobiť výlet na vinobranie do blízkeho okolia Bratislavy, tak Pezinské vinobranie sa uskutoční v dňoch 21. až 23. 9., Modranské vinobranie 28. až 30.9. a od 4. do 6. 10. sa v Stupave budú konať tradičné Dni zelá

(ars, foto: TASR)

Páčil sa vám článok?