VIDEO: Aký výhľad poskytuje výšková budova RTVS, ktorá je už roky nevyužívaná a neprístupná?

22.8.2018

Zdroj: Bikso

Páčil sa vám článok?

Dominantou Mlynskej doliny nepochybne je výšková budova Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS). Dokončili ju v roku 1975 a s výškou 108 metrov bola dlho najvyššou stavbou v bývalom Československu, ale už niekoľko rokov je objekt prázdny a uzavretý. Výnimkou bola až súťaž hasišov v behu do schodov, ktorá sa tu pred pár dňami uskutočnila a pri tej príležitosti vznikli zaujímavé zábery na okolitú panorámu Bratislavy...

Postaral sa o ne televízny pracovník, kameraman a fotograf  „Bikso", ktorému sa takisto naskytla jedinečná príležitosť dostať sa aj s obrazovou technikou až na terasu pod strechou výškovej budovy RTVS a urobiť odtiaľ záznam na časozbernú kameru a niekoľko fotografií.

Aké mal pri tom dojmy? „Bolo to niečo neuveriteľné a ten pocit sa dá len veľmi ťažko opísať. Vykročil som na terasu a na tvári som ucítil, ako ma ovieva vietor. Obzrel som sa okolo seba a uvedomil si, že široko ďaleko nie je vyššieho bodu, než bol ten, kde som práve stál. Nielen ľudia pripomínali mravce, ale aj autá, stromy, jednoducho všetko naokolo sa zdalo neuveriteľne malé. Dá sa povedať, že som sa do toho výhľadu doslova zamiloval," povedal Marek pre Bratislavské noviny.  

Zdroj: Bikso

​Mlynská dolina - vľavo areál RTVS a po pravej strane novostavby na Starých gruntoch a za ňou Fakulta elektrotechniky a informatiky STU.

Zdroj: Bikso

​V popredí Cubicon, za ním vysokoškolské internáty a po ľavej strane cintorín Slávičie údolie a vzadu sídliská v Karlovej Vsi. 

 „Je mi strašne ľúto, že sa táto budova prestala využívať. Veď si len predstavte, akým by mohlo byť úžasným zážitkom zájsť si na kávu či obed na 28. poschodie a kochať sa odtiaľ takým krásnym výhľadom," dodal.

Zdroj: Bikso

​Priestory opustenej reštaurácie na 28. poschodí výškovej budovy RTVS v Mlynskej doline.

(ars, foto a video: Bikso)

Páčil sa vám článok?