VIDEO: Pre vyčínanie fanúšikov Slovana museli vo Viedni zastaviť aj premávku metra

17.8.2018

Zdroj: FB ŠK Slovan Bratislava

Páčil sa vám článok?

Futbalisti Slovana včera večer vo Viedni príliš nevyznamenali. V odvetnom zápase 3. predkola Európskej ligy prehrali na pôde viedenského Rapidu 4:0 a ich cesta pohárovou Európou sa skončila. Nevyznamenali sa ani fanúšikovia, ktorí mali v hlavnom meste Rakúska spôsobiť škodu za 500 eur na čerpacej stanici a niekoľkokrát bola pre ich výčiny prerušená premávka viedenského metra...

Fanúšikovia Slovana majú na rakúsku políciu ťažké srdce. Najskôr im nepovolila výjazd do Viedne špeciálnym vlakom, potom pripravila na nich špeciálne a dosť dôkladné kontroly na slovensko-rakúskych hraniciach, kde zastavovali autá a hľadali v nich nebezpečné predmety a veľkú skupinu zablokovala v uliciach Viedne a odmietla ich pustiť ďalej smerom na štadión, kde sa zápas medzi Rapidom a Slovanom Bratislava konal.

Zdroj: FB ŠK Slovan Bratislava

​Naozaj sa viacerí na futbal vôbec nedostali, hoci mali zakúpené vstupenky. Pritom išlo aj o mnohých slušných fanúšikov, ktorí dokonca vyzbierali medzi sebou sumu 500 eur, aby nahradili škodu spôsobenú nejakými výtržníkmi na benzínovej pumpe na kraji Viedne. Rakúski policajti sa pravdepodobne obávali násilností priamo na štadióne a tak sa rozhodli skupiny fanúšikov Slovana, medzi ktorými boli aj posily z Brna, od seba oddeliť. Niektorí čakali aj šesť hodín, ale zápas nevideli a po ňom sa už len akurát mohli vrátiť domov s vedomím, že ich klub utrpel vo Viedni s Rapidom debakel 0:4. 

(ars, video: YouTube, foto: TASR) 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie