Obrysy nálezu Laurinskej brány budú aj v dlažbe

26.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

V súvislosti s nálezom pozostatkov Laurinskej brány pred budovou DPOH na Laurinskej ulici sa objavila úvaha o sprístupnení archeologických vykopávok verejnosti. Zaujímalo nás, či mestská časť Staré Mesto o podobnom riešení neuvažuje.

Ako uviedol starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský, na základe odborných posudkov archeológov a pamiatkarov sa mestská časť rozhodla pre istú formu prezentácie histórie nášho mesta priamo v dlažbe Laurinskej ulice.

„Nie je možné prezentovať tento ná­lez tak, aby okoloidúci bol priamo v kontakte s archeologickým nálezom. Zámer mestskej časti je trochu iný. Formou zmeny typu dlažby, aj istého spôsobu kladenia by sme práve v tých priestoroch, kde bol nález objavený, vyznačili, v ktorej časti sa nachádzala pôvodná Laurinská brána a s ňou súvisiace stavby,” povedal Andrej Ďurkovský.

Obrysy pô­vodnej Laurinskej brány by mali byť v dlažbe zvýraznené a doplnené malou informačnou tabuľkou s údajmi o tomto vzácnom náleze. Aj takouto formou chce mestská časť Staré Mesto dostať históriu Bratislavy opäť trochu bližšie k jeho obyvateľom.

(brn)

Páčil sa vám článok?