Futbalisti Slovana dnes budú bojovať o postup do 3. predkola Európskej ligy s maltským Balzanom

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Na štadióne Pasienky odohrajú dnes o 19,30 hodine svoj domáci zápas v Európskej lige futbalisti ŠK Slovan Bratislava, ktorí v prvej konfrontácii s maltským tímom FC Baltani celkom nečakane prehrali na ich pôde 1:2. Na postup potrebujú víťazstvo 1:0 alebo o viac gólov, aby si zahrali v 3. predkole s rakúskym Rapidom Viedeň.

Po prekvapujúcej prehre v úvodnom zápase 2. predkola Európskej ligy UEFA 2017/2018 na ihrisku maltského Balzan FC musia futbalisti Slovana Bratislava doma zabojovať o postup do ďalšej fázy. Podľa trénera "belasých" Martina Ševelu budú musieť hrať jeho zverenci s väčšou energiou a nasadením, ako tomu bolo v dueli na Malte.

„Keď do zápasu vložíme väčšiu vášeň a srdce, tak nemám obavu o náš postup. Balzan ukázal svoju kvalitu dobrou defenzívou a rýchlymi krídelníkmi. Ale zápas bude hlavne o nás a keď splníme pokyny a úlohy, podľa ktorých sme pracovali aj na tréningoch, tak verím, že to bude cesta k postupu. Hostia majú kvalitných hráčov aj v strede a v prípade menej agresívneho pressingu sa vedia dostať aj z ťažších situácií. Pokiaľ budeme reagovať po strate lopty tak, ako v predchádajúcom ligovom zápase, tak tie lopty zachytíme už na súperovej polovici a budeme stále nebezpeční," uviedol na stredajšej tlačovej konferencii Ševela.

Zdroj: TASR

Slovanistom dodal pred odvetou proti maltskému tímu pohodu aj úspešný vstup do ligovej sezóny. Po dvoch odohratých zápasoch majú plný počet bodov a skóre 7:1. „Je to výborné pre sebavedomie každého jedného člena klubu, nielen pre hráčov. Chceme vyhrať v každom zápase. Verím, že vo štvrtok urobíme ďalší krok, aby sme sa posunuli bližšie k našim cieľom," dodal 42-ročný kormidelník.
„Všetci vieme, aký dôležitý bude štvrtkový zápas. Som si istý, že proti Balzanu odovzdá každý jeden hráč maximum. Myslím si, že súper bude hrať rovnako ako v prvom zápase, teda defenzívne a na protiútoky. Dôležité však bude, aby sme hrali svoju hru a od prvej minúty pôjdeme za víťazstvom. Verím, že nás príde povzbudiť množstvo fanúšikov," vyhlásil slovanistický kapitán Vasil Božikov.

Pre divákov, ktorí dnes na zápas prídu je pripravený bohatý sprievodný program. Odštartuje už o 17,45 hod. vo fanzóne, kde bude pokrstená ďalšia publikácia z edície Belasé legendy. V poradí už siedma kniha je venovaná Leopoldovi „Jimovi“ Šťastnému, ktorý sa zapísal do dejín slovenského futbalu a Slovana Bratislava ako vynikajúci hráč i tréner. V Slovane vychoval celú generáciu hráčov, ktorí v roku 1969 vyhrali Pohár víťazov pohárov.

Zdroj: ŠK Slovan

​Krstnými otcami publikácie Tomáša Černáka budú bývalý tréner Jozef Vengloš a exnovinár Jozef Kšiňan. O 18,30 hod. tu odohrá svoj koncert aj hudobná skupina AC/DC revival Bratislava a v klube nezabudli ani na najmenších fanúšikov, na ktorých tiež čaká viacero predzápasových atrakcií.

(ars, TASR, foto: TASR a skslovan.com)

Páčil sa vám článok?