Miestna knižnica v Petržalke má zrekonštruovanú ďalšiu pobočku, bude slúžiť i deťom

22.6.2018
0
Knižnica na Vyšehradskej

Zdroj: FB Viem byť Petržalčan

Páčil sa vám článok?

Dospelí i detskí čitatelia z bratislavskej Petržalky majú ďalšiu vynovenú pobočku miestnej knižnice. K obnoveným pobočkám na Furdekovej a Lietavskej ulici k nim najnovšie pribudla aj pobočka na Vyšehradskej ulici. Náklady na rekonštrukciu dosiahli 29.000 eur a hradila ich mestská časť zo svojho rozpočtu.

"Pobočka na Vyšehradskej ulici bola pôvodne určená pre dospelých. Dnes v nej majú svoj priestor aj detskí čitatelia, a to je dôležité, lebo deti by sme mali viesť k čítaniu už od malička. Veď chceme, aby nám vyrastala vzdelaná mládež," skonštatoval petržalský starosta Vladimír Bajan.

Pobočka prešla kompletnou opravou a revitalizáciou interiéru, vrátane knihovníckeho mobiliáru a vonkajšieho vstupu, ktorý je bezbariérový. Opravené a vymenené sú tak napríklad stropy, bočné steny, elektroinštalácia, podlahy, ale tiež sanita a sociálne priestory. 

"Pobočka bude slúžiť najmenším aj seniorom, poskytne oddych pri knihách, relax pri časopisoch a dennej tlači," doplnila Mária Halašková z oddelenia komunikácie s verejnosťou petržalského miestneho úradu. Najmenší návštevníci tak majú priestor na zábavu i učenie, mládež a dospelí čitatelia majú kvalitnejšie služby. K dispozícii je tiež verejný internet a wifi.

Miestnu knižnicu Petržalka organizačne tvorí desať samostatných pobočiek. Tie poskytujú knižničné služby pre deti, mládež a dospelých. Ide o najväčšiu verejnú knižnicu v hlavnom meste. Jej fond obsahuje okolo 240.000 titulov v hodnote približne 1,05 milióna eur.

(TASR)

Páčil sa vám článok?