Milovníci vína: Stará tržnica bude od zajtra dejiskom zaujímavej akcie

12.6.2018
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Máte radi víno? Čo tak predegustovať výnimočné vína z rodinných vinárstiev z vinohradníckych oblastí Slovenska, Čiech, Moravy a Maďarska? V Starej tržnici sa od zajtra koná podujatie "Víno v tržnici", v centre záujmu budú stáť vinohradníci a vinári so svojimi produktmi. 

Počas troch júnových dní bude Stará tržnica dejiskom nového podujatia. Návštevníkov prevedú svetom rodinných vinárstiev a v autentickej atmosfére budete môcť degustovať kvalitné vína. Každý deň bude na festivale od 19:00 hod. prebiehať riadená degustácia s profesionálnymi someliérmi.

Na akcii budú rôzne známejšie i menej známe vinárstva a obchodníci s vínom. Svoje vína predstavia vinári z Malokarpatskej vinohradníckej oblasti, z Južného Slovenska, vinári z Moravy, Čiech, Maďarska a iní.

Každý deň počas festivalu bude kapela SwinGang dopĺňať atmosféru, vždy po 19-tej. SwinGang je kolektív mladých muzikantov, ktorý sa snaží interpretovať špecifický štýl Jazz Manouche, alebo Gypsy Swing, pomocou vlastného hudobného jazyka vychádzajúceho z aktívneho štúdia autentických nahrávok. 

Ak máte záujem, degustácia prebieha nasledovne: návštevník si zakúpi vstupný festivalový balíček v hodnote 10 eur, ktorý obsahuje: degustačný pohár, držiak na pohár, festivalového sprievodcu a festivalovú platobnú kartu nabitú na sumu 5 eur. S týmto zakúpeným balíčkom máte právo vstupu na festival počas otvorenia festivalu, od momentu jeho zakúpenia, po skončenie festivalu v piatok 15.6. o 23:00 hod.

Brány tržnice sa otvárajú každý deň od 15-tej a oslavovať víno môžete do 23:00 hod. Počas podujatia Víno v tržnici sa bude na námestí pred Starou tržnicou konať obľúbený Street Food Park so zaujímavým výberom streetfoodového jedla a pitia. Zaujímavosťou a už pravidelnou súčasťou Street Food Parku sú recyklačné stanice s brigádnikmi, ktorí vás inštruujú, ako triediť odpad do jednotlivých košov. Otvorené majú od 12-tej do 22-tej večer.

(FB,ncuki)

Páčil sa vám článok?