Mestský prekážkový beh: Zajtra bude centrum plné športuchtivých bežcov

8.6.2018
0
Urban City Race 2018

Zdroj: ucr.sk

Páčil sa vám článok?

Centrum hlavného mesta sa zajtra premení na prekážkovú dráhu. Bude konať druhý ročník mestského prekážkového behu Urban City Race, ktorý umožní rekreačným aj aktívnym bežcom prekonávať svoje hranice, zdolávať prekážky či porovnať si svoj výkon s ostatnými. Zapojiť sa môžu aj deti. 

Cieľom tohto behu je pridať k nemu mestské prekážky inšpirované extrémnymi športmi, kde sú častými disciplínami podliezanie v blate, šplhanie po lane, hod oštepom či presúvanie pneumatík. V rámci behu budú účastníci zdolávať priamo v uliciach mesta prekážky, s ktorými sa denne stretávajú.

Oproti minulému ročníku bude trať tentoraz trochu náročnejšia a dlhšia o 2 km. Účastníci  budú na 9 kilometroch zdolávať štyri rôzne silovo-prekážkové zóny, ktorých súčasťou budú napríklad schody, kopce, rovinky a ďalšie mestské prvky. Štart i cieľ sa budú nachádzať na Hlavnom námestí a trať povedie popri Dunaji na most Lafranconi.

Zdroj: ucr.sk

​Do behu zapojiť i deti. Na Františkánskom námestí bude pre ne pripravená jednoduchšia i náročnejšia trať.  Pre malých aj veľkých divákov bude pripravená cukrová vata aj iné atrakcie.

 Na beh cez mestské prekážky sa tešia aj známe slovenské tváre a ambasádori podujatia: herec a režisér Andy Kraus, fitnes tréner Jany Landl tanečník či choreograf Johny Mečoch. Prekonať samých seba prídu tiež účastníci televíznej šou Najväčší víťaz.

„Hoci je beh zdravý a je to vynikajúci spôsob, ako si vybudovať a udržať kondíciu, nie všetci radi behajú. Človek si môže kvalitne zabehať aj v meste a využiť ako prekážku bežne dostupné mestské prvky, ako napríklad lavičku v parku, ktorá okorení každodennú trasu pravidelného bežca. Akcia NN Urban City Race by mala byť predovšetkým zábava a príjemný zážitok pre každého, kto aspoň trochu športuje. Zároveň budú mať ľudia jedinečnú príležitosť vyskúšať si, aký je to pocit prebehnúť napríklad cez stojace auto či iný dopravný prostriedok,“ pozýva na podujatie fitnes expert Jany Landl.

Zdroj: ucr.sk

​Beh patrí medzi najjednoduchšie a najprirodzenejšie formy pohybu pre človeka. Zároveň platí, že nikdy nie je neskoro začať a behávať sa dá v každom počasí a ročnom období. Beh napomáha udržiavať dobrú kondíciu a zdravú telesnú hmotnosť. Navyše, človek sa po ňom cíti šťastný a vyrovnaný dôsledkom endorfínov, ktoré sa vylučujú pri pohybe. 

Ak máte záujem zúčastniť sa tohto zaujímavého behu, viac informácií nájdete na webovej stránke podujatia www.ucr.sk alebo ich siciálnej sieti. Registrácia pre verejnosť prebieha na www.predpredaj.sk

(TS, ncuki)

Páčil sa vám článok?