FOTO a VIDEO: Sezónu začali ďalšie letné kúpaliská, na Rosničke otvorili zrekonštruovaný 50 m bazén

Rosnička

Zdroj: Lucia Tkáčiková

Páčil sa vám článok?

Otvorením zrekonštruovaného 50-metrového plaveckého bazéna sa v sobotu na bratislavskom kúpalisku Rosnička oficiálne začala tohtoročná letná sezóna. Život však dnes pulzoval na viacerých kúpaliskách a my sme sa boli pozrieť i na Draždiak a jednu plaváreň.

Návštevníkom je tak na Rosničke, ktorá je najnavštevovanejším kúpaliskom v Bratislave,  opäť k dispozícii veľký bazén spolu s detským a dopadovým bazénom. Okrem kúpania bolo pripravené aj vystúpenie akvabel Lívie Allárovej a Kataríny Duchoňovej (slovenské olympioničky v Sydney) a kapely Genius Locci či kúzelnícka šou, na deti čakal skákací hrad, tvorivé dielne či rôzne sprievodné športové aktivity.

Súčasťou zrekonštruovaného bazéna sú aj vstupné brodítka so sprchami. Išlo o komplexnú rekonštrukciu, pôvodný bazén z 80. rokov bol v zlom technickom stave. Rekonštrukcia, ktorú presadzovali najmä mestskí poslanci z Dúbravky Zdenka Zaťovičová a Juraj Káčer, stála takmer 650-tisíc eur.

Letné kúpalisko Rosnička však nie je jediným, ktoré otvorilo svoje brány. Sezóna sa zároveň začala aj na Tehelnom poli a Zlatých pieskoch. Tu pribudli i zrekonštruované sociálne zariadenia. Kúpaliská sa tak zaradili k ďalším dvom, ktoré ponúkajú svojim návštevníkom nielen vodné ovlaženie v bazénoch. Už zopár dní sú k dispozícii kúpaliská Delfín a Lamač.

FOTOGALÉRIA:

Kúpalisko Delfín tento rok otvorilo svoju sezónu ako prvé, a to koncom mája. "Oficiálne by sa malo otvoriť 2. júna, ale keďže boli teploty vyššie, otvorili sme už 30. mája," uviedol pre vedúci kúpaliska Marek Školek. Sobotná návštevnosť je síce o niečo nižšia ako piatková (1.6.), keď boli vyššie teploty, ľudia však podľa neho chodiť začnú. "Vodu vyhrievame do 24 stupňov Celzia," doplnil Školek s tým, že kúpalisko má celkovo tri bazény.

VIDEO: Otvorenie sezóny na Rosničke:

O dva týždne by sa k nim mali pridať aj kúpaliská Krasňany a Rača. "Na mnohých z nich boli zrekonštruované sociálne zariadenia a sprchy," uviedla Zuzana Zúbeková z útvaru marketingu a športu Správy telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) hlavného mesta. Iné bazény zatiaľ obnoviť nebolo treba, či si však niektoré z nich, prípadne iné časti kúpalísk vyžiadajú nejakú rekonštrukciu, sa podľa nej ukáže po skončení letnej sezóny.

My sme navštívili i ďalšie miesta, kam sa zvyknú Bratislavčania chodiť kúpať. Jazero Veľký Draždiak v Petržalke využívajú ľudia doslova celoročne, kým v zime tu vidíte otužilcov, dnes sa už jeho okolie zaplnilobežnými kúpajúcimi sa. Bufety sú otvorené, no bez nejakých radov.

Milovníci plávania zvyknú taktiež celoročne využívať menej známu plaváreň na Mokrohájskej ulici. Ako sme sa presvedčili, dnes bol bazén poloprázdny, ľudí viac zlákali exteriérové vodné plochy.

Otváracie hodiny na kúpaliskách sú naplánované v priebehu mesiaca jún v pracovných dňoch od 12:00 do 19:00, počas víkendov budú kúpaliská otvorené od 10:00 do 19:00 h

Od 25. júna 2018 budú otváracie hodiny kúpalísk nasledovné:

  • LK Rosnička, Tehelné pole, Delfín - pondelok – nedeľa  09:00 – 20:00
  • LK Lamač, Krasňany, Rača - pondelok – nedeľa 10:00 – 19:00
  • Areál zdravia Zlaté piesky bude verejnosti prístupný počas sezóny (01.05. - 30.09.)  v čase od 9:00 do 22:00 s výberom vstupného v mesiaci jún od 12:00 do 18:00 v pracovných dňoch a od 9:00 do 18:00 počas víkendov, od 25.06.2018 bude výber vstupného pondelok – nedeľa v čase od 09:00 - 18:00. 

(ms, tasr) 

Páčil sa vám článok?