Dúbravka je pripravená na skupinový odber krvi – zúčastniť sa ho môžete aj vy!

28.5.2018

Zdroj: MČ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Niekoľko rokov po sebe organizovala mestská časť Dúbravka hromadné odbery krvi na svojom území prostredníctvom mobilnej transfúznej stanice, ale tento rok to žiaľ nie je technicky možné a preto sa chystá starosta Martin Zaťovič v pondelok 4. júna priamo do sídla Národnej transfúznej služby SR na Kramáre a vyzýva aj ostatných občanov, aby sa k nemu pridali.

Nie nadarmo sa hovorí, že zdravie máme len jedno. S pribúdajúcim vekom si ho čím ďalej, tým viac vážime, chránime a uvedomujeme si, akí sme šťastní,  keď sme zdravotne v poriadku. Krv je najcennejšia tekutina a nemocnice neustále bojujú s jej nedostatkom. A preto sa po minuloročných mobilných odberoch v Dúbravke rozhodli zorganizovať tento rok skupinový odber priamo na Kramároch, v sídle Národnej transfúznej služby SR.

„Po dohode s vedúcou lekárkou sme termín určili na pondelok, 4. júna 2018 o 10-tej. Možno nie úplne najšťastnejší deň a čas, ale veríme, že pre dobro veci sa vieme spojiť a pomôcť tým, ktorí, verte nám, by radšej v ten deň sedeli v práci,“ napísali zástupcovia miestnej samosprávy do výzvy vtipne nazvanej Na pol litra so starostom, ku ktorej sa pochopiteľne môžu pridať aj ostatní Dúbravčania. Stačí sa do konca tohto týždňa prihlásiť buď mailom na adresu moravkovadubravka@gmail.com alebo telefonicky na čísle 0903 932 595. Mestská časť zabezpečí pre darcov odvoz z Dúbravky na Kramáre.

​Dúbravský starosta už v minulosti neraz dobrovoľne daroval najcennejšiu tekutinu.

Zdroj: MČ Dúbravka

(ts, ars, foto: MČ Dúbravka, FB M.Zaťovič)

Páčil sa vám článok?