VIDEO: K rekonštrukcii ihriska na Hnileckej vo Vrakuni privolali policajtov – čo sa tam dialo?

14.5.2018

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

V piatok 11. mája 2018 bolo od siedmej rána do neskorých večerných hodín na pľaci, kde kedysi bolo staré hokejbalové ihrisko na Hnilec kej, poriadne rušno. Miestna samospráva sa ho totiž rozhodla komplexne zrekonštruovať, a tak sa pri kladení betónu pracovalo non-stop.

​„Vzhľadom na to, že technologický proces úpravy povrchu si vyžaduje kontinuálnu – nepretržitú prevádzku, môžu práce spôsobiť zvýšenú hlučnosť vo večerných hodinách. Vzhľadom na to vás prosíme o pochopenie,“ napísali zástupcovia vrakunskej samosprávy na oficiálnu stránku svojej mestskej časti.

Aj Bratislavské noviny sa boli v piatok na prebiehajúce terénne práce pozrieť a na mieste bolo v čase našej návštevy niekoľko nákladných áut – miešačiek, ktoré sem vozili betón a ten vylievali na miesto, kde už čoskoro vybudujú úplne nové – multifunkčné športovisko.

Práce naozaj pokračovali až do neskorého večera, čo sa asi nepáčilo jednému z miestnych obyvateľov, ktorý na robotníkov privolal mestskú políciu a to v čase o 22:01 hod., aby mohol po ich príchode argumentovať tým, že už je nočný kľud! Vrakunský starosta Martin Kuruc bol z toho trochu zaskočený a na sociálnu sieť napísal: „Fakt žasnem, veď to robíme pre ľudí, aby sa tam deti a mládež mohli hrať.“ Na stavebný ruch sa tu sťažovala aj Natália, ktorá napísala, že síce oceňuje všetko, čo starosta pre Vrakuňu robí, ale zároveň sa ho opýtala: „Robili tam ešte aj o polnoci. Je to naozaj také urgentné, aby sa na ihrisku pracovalo celú noc a obyvatelia, ktorí bývajú priamo pred ním a na najnižších poschodiach, sa nevyspali pre hluk a svetlo? Veď pracovať sa dá aj cez deň. Nerozumiem tomu a neviem, kedy sa takto vyspím po náročnom týždni.“

Martin Kuruc jej na to odpísal: „Žiaľ, je to nevyhnutné. Ak chceme mať dokonalé ihrisko, tak sa nedá zmeniť technologický postup. Môžem dať pokyn, aby sa práce prerušili, ale naše decká nebudú mať kvalitné ihrisko.“ 

Starosta na svojej oficiálnej facebookovej stránke zverejnil aj vizualizáciu budúceho areálu, ktorého súčasťou bude okrem hokejbalového ihriska aj ďalšie multifunkčné ihrisko vhodné napríklad aj na minifutbal alebo detské ihrisko s fitness prvkami.

Zdroj: FB Starosta MČ Vrakuňa

Nebude chýbať ani zeleň či inteligentná lavička s wi-fi signálom a dobíjačkou na mobilné telefóny, „Športovisko pripravujeme pre ľudí a ak všetko pôjde podľa plánu, tak v júni by mohol objekt na Hnilickej ulici dokončený,“ dodal Martin Kuruc.

(ars, foto: Matúš Husár, video: Roman Slušný)

Páčil sa vám článok?