Čitateľ: Ľudí nedonútime, aby separovali len tým, že sa im budeme vyhrážať vyššími poplatkami za odvoz odpadu!

28.4.2018

Zdroj: Archív: MB

Páčil sa vám článok?

Do redakčnej pošty sme dostali e-mail od nášho čitateľa Ing. Gabriela Moyzesa, ktorý si v printovom vydaní Bratislavských novín so záujmom prečítal článok o separovaní odpadu. Podľa neho je to dnes okrem politiky vychytená téma vo všetkých médiách a on si k nej chcel tiež povedať svoj názor.

Jeho email prinášame v celom znení: V novinách sa nám celkom otvorene niekto vyhráža, že keď nebudeme separovať odpad,  tak budeme za jeho odvoz platiť viac. To je čo za logiku, takto chcete prinútiť nás občanov v strachu začať separovať? Kde sú tie krásne reči o tom že, láska a pravda zvíťazia? Pýtam sa preto, kto má už dnes zisky z toho, že sa odpad už dnes SEPARUJE? Dáte mi určite za pravdu, že je to druhotná surovina. A dnes ju, aspoň v Bratislave SEPARUJEME už viac ako 10 rokov! A zisk zlízne kto?

To s určitosťou nevieme, ale niekto určite. Korektné by bolo, aby domy ktoré už dnes SEPARUJÚ sklo, plasty a aj papier dostali nejakú zľavu z odvozu smetia,  a to by bola motivujúca cesta pre ľudí, aby separovali a nie vyhrážky zdražovaním! Vo všeobecnosti všetky médiá a aj ministerstvo apelujú na nás občanov, aby sme len separovali.  Ale dnes už nie je totalita, ktorá jednoduchou vyhláškou MNV prinútila občanov robiť aj to čo  nechceli. Ak je to teda dnes všetko o peniazoch a to teda je, tak tí čo separujú a dávajú zisky spracovateľom, by mali dostať niečo za to. Napríklad spomínané zlacnenie odvozu odpadu a nie vyhrážky!

(red, ilustračné foto: abn)

Páčil sa vám článok?