FOTO: Mali by sa nebezpečné staré rybárske móla na Železnej studničke opraviť alebo odstrániť?

27.4.2018

Zdroj: Emil Škoda

Páčil sa vám článok?

Ak chodievate na Železnú studničku, tak ste si možno tiež všimli, že okolo jedného z jazierok sa nachádzajú staré rybárske móla, ktoré sú doslova v dezolátnom stave. Navyše predstavujú potenciálne nebezpečenstvo napríklad pre deti, keby sa na rozpadávajúce móla pokúšali vstúpiť. Kto je za ich súčasný stav zodpovedný?

„Patrím k častým návštevníkom výletného areálu Železná studnička, ktorý je súčasťou Mestských lesov v Bratislave. S potešením konštatujem skvalitňovanie prístupových ciest, značenie trás, údržbu celého areálu. K spokojnosti návštevníkov slúži najmä areál Partizánska lúka,  kde pribúdajú besiedky, informačné tabule o flóre a faune. Na celej Železnej studničke pribudli ohniská a rôzne atrakcie pre deti. Avšak smutnejší je pohľad na schátrané rybárske móla na druhom jazere. Tieto predstavujú veľké nebezpečie pre zvedavé deti. Nazdávam sa, že tam už dávno nepatria a mali by byť odstránené,“ napísal na náš redakčný mail svoj podnet pán Emil Škoda a pridal aj zopár fotografií.

Zdroj: Emil Škoda

Zdroj: Emil Škoda

Bratislavské noviny kontaktovali vedenie podniku Mestské lesy v Bratislave, ktoré majú celú rekreačnú lokalitu Železnej studničky vo svojej správe a zástupca riaditeľa Rudolf Ivičič nám povedal, že o tomto probléme vedia a už ho aj začali riešiť: „Tie rybárske móla patria pod Agrofarmu Budmerice, ktorú sme už vyzvali, aby ich odstránila. Opravovať ani prevádzkovať sa im ich neoplatí, nakoľko do areálu je teraz zákaz vjazdu motorových vozidiel, takže ani rybári s autami by sa nemali k jazierkam ako dostať. Veríme, že to stihnú dať do poriadku ešte pred začiatkom letnej sezóny. Máme s nimi dobrú spoluprácu a asi by to nemal byť problém.“   

(ars, foto: E.Š.)

Páčil sa vám článok?