V pešej zóne začiatkom mája zatvoria aj ďalšiu obľúbenú predajňu Bratislavčanov!

23.4.2018

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

Po predajni zahraničnej tlače na Sedlárskej ulici, ktorej magistrát nepredĺžil nájomnú zmluvu platnú do konca augusta, bude musieť skončiť aj obchod s hudobninami Victory Music na Michalskej ulici č.3. Majiteľ ho definitívne zavrie už 4. mája 2018! Naozaj nám hrozí, že všetky obľúbené obchodíky z centra Bratislavy navždy zmiznú?

„Oznamujeme rockovým zákazníkom, že ku dňu 4. mája 2018 ukončujeme prevádzku na Michalskej ulici č.3 v Bratislave. Od 16. apríla prebieha veľký výpredaj produktov zo skladových zásob a ostatný tovar bude dostupný už len na objednávku, teda osobný odber,“ informovali svojich zákazníkov na oficiálnej webovej stránke obchodu Victory music. Bratislavské noviny v tejto súvislosti kontaktovali jeho majiteľa a Martin Skála nám povedal: „Bohužiaľ je to tak. Predajňa na Michalskej ulici končí. Ešte tam budeme mať otvorené približne posledné dva týždne. K definitívnemu zániku nášho obchodu prispelo najmä to, že celý dom kúpil nový vlastník a ten nám zvýšil výšku prenájmu týchto nebytových priestorov takmer na dvojnásobok.“ Podľa jeho informácií doteraz platil za prenájom 55 metrov štvorcových nebytových priestorov okolo 1000 eur mesačne, kým nový majiteľ zdvihol výšku nájomného až na 1800 eur a to sa už utiahnuť len z príjmov kamennej predajne nedalo. A to v obchode okrem klasických hudobných nosičov ako sú platne či cédečka ponúkali aj rôzne oblečenie či doplnky určené pre hudobných fanúšikov žánrov ako je rock, metal, punk či gothik. Predávali sa tu rôzne tričká, bundy, čiapky, opasky, placky, peňaženky, vankúše, odznaky, šiltovky, ale aj ozdoby na bodypiercing ako sú labrety, nostrily, kruhy, obočovky, náušnice, činky či tunely. Jedinou možnosťou ako sa k týmto výrobkom budú môcť prípadní záujemcovia aj naďalej dostať, zostane ich objednávanie prostredníctvom internetového obchodu.

„Pravdou je, že nielen Michalská, ale aj ďalšie ulice v pešej zóne sa postupne stávajú lokalitami, ktoré bežní Bratislavčania akosi prestali navštevovať. Kebyže tu nemám predajňu, tak asi ani ja by som sem nemal dôvod chodiť. Prúdia tadeto akurát davy zahraničných turistov a občas sa mihne i zopár snobov smerujúcich do luxusných barov a reštaurácií v centre, ale fakt už len málokedy stretnem niekoho známeho, s kým by som sa pozdravil a porozprával. A to som tých ľudí - hudobných fanúšikov za 25 rokov existencie svojho obchodu poznal fakt stovky, ak nie tisíce,“ smutne skonštatoval Martin, ktorý je pôvodne českej národnosti, ale v Bratislave sa vždy cítil ako doma...    

(ars, ilustračné foto: Google Maps)

Páčil sa vám článok?