VIDEO: Školák na Peknej ceste si nedal pozor a takmer ho zrazila električka!

13.4.2018

Zdroj: Google maps

Páčil sa vám článok?

Chýbalo len málo a mohlo sa to skončiť veľmi nešťastne. V Krasňanoch na Peknej ceste pred niekoľkými dňami prechádzal približne 11-ročný školák cez električkovú trať na Račianskej a takmer ho zrazila električka, ktorú si chlapec nevšimol.

Chlapca pred zrážkou napokon zachránil hlasný výkrik muža stojaceho na zastávke oproti, ale aj pohotová reakcia vodiča električky, ktorý ešte stačil svoje rozbiehajúce sa vozidlo včas pribrzdiť.

Video sa tento týždeň objavilo aj na sociálnej sieti, kde sa diskutujúci vyjadrovali v tom zmysle, že takéto situácie nie sú ničím neobvyklým. Kristína napísala: „Môj krstný je vodič elektricky a stretol sa presne s podobnou situáciou. Lenže chlapec mal na ušiach slúchadlá a v ruke mobil, keď tiež prebehoval cez trať a pozrel sa len do opačnej strany či nejaká električka nejde a z druhej trati vbehol do zadku elektricky a hlavou prerazil sklo. Našťastie sa mu nič vážne nestalo, aj keď mohlo. Každý jeden človek by mal byť pri predchádzaní cez električkovú trať oveľa ostražitejší!“ Svoj zážitok pridala aj Patrícia: „Toto je ešte nič oproti tomu, čo som videla ja. Raz som videla ako jedna baba zasnívaná vystúpila z električky a nevšimla si, že oproti ide ďalšia elina. Šofér si ju našťastie všimol a začal po nej kričať, tak zostala stáť na mieste. Ale bolo to asi tak, že sa ocitla medzi dvoma električkami a musela počkať dokým neprejdú.“

Jeden z diskutérov dokonca vodičovi navrhol, aby po takejto kolízii električku zastavil a šiel chlapcovi rázne dohovoriť, aby si nabudúce dával oveľa väčší pozor, na čo reagovala pani Eva slovami: „Vodiči električiek nesmú prevychovávať ľudí. Ani verbálne alebo neverbálne ich osočovať. Lebo vždy sa nájde nejaký človek, ktorý si takúto situáciu nafotí alebo natočí a pošle spolu so sťažnosťou do DPB. A keby vodiči mohli, tak by vám povedali, ako sa takéto sťažnosti končia – väčšinou tým, že im zamestnávateľ strhne časť z platu. Azda jediné, čo má význam, je neustále apelovať na cestujúcu verejnosť, vrátane detí, aby sa pri prechádzaní cez električkovú trať radšej poriadne pozreli do oboch strán!“   

To, že jazda električkou je dosť veľkým adrenalínom aj pre samotných vodičov dokazuje aj tento zostrih z Prahy, ktorý bol zverejnený na internete vlani.

(ars, video: YouTube, foto: google maps)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie