FOTO: Chystá sa výstava, na ktorej veľkí aj malí uvidia, že z kociek sa dá urobiť všetko - dokonca aj Peter Sagan!

Zdroj: Výstava kociek

Páčil sa vám článok?

Na svoje si prídu chlapci aj dievčatá, ale určite aj dospelí, teda rodičia detí. Už o niekoľko dní, teda konkrétne v sobotu 14. apríla bude v galérii bývania na Zlatých Pieskoch otvorená výstava známych športovcov, super hrdinov a rozprávkových postavičiek, ktoré budú vytvorení z farebných kociek Lega. Bude medzi nimi napríklad aj fenomenálny slovenský cyklista Peter Sagan v životnej veľkosti alebo Batman aj so svojím batmobilom.

Na nevšednú výstavu bude v galérii bývania na Zlatých Pieskoch vyčlenených 2500 metrov štvorcových výstavnej plochy a z Poľska do Bratislavy prevezú viac ako 100 úžasných modelov ako napríklad 11-metrov dlhý Titanic alebo Batmobile v mierke 1:1 postavený z 900 000 kociek, pri ktorom stojí aj jeho majiteľ - samotný Batman. Určite bude zaujímavé pozrieť si aj sochy známych športovcov, medzi ktorými bude aj trojnásobný majster sveta v cyklistike - Slovák Peter Sagan. Na jeho umelohmotnú podobu bolo použitých vyše 70-tisíc kociek Lega. Chýbať by medzi exponátmi nemal ani známy poľský futbalista a ostrostrelec čerstvého majstra Nemecka - Bayernu Mníchov - útočník Robert Lewandowski.

Zdroj: Výstava kociek

​Svoju expozíciu na výstave budú mať super hrdinovia, konkrétne Batman, Spiderman či Iron Man a v zóna rozprávok zase s deťmi nájdete poníkov zo série My Little Pony, motív z rozprávky Alica v krajine zázrakov či rôzne známe princezné. 

Medzinárodná výstava modelov z LEGO® kociek sa začína v sobotu 14. apríla o 10.00 hod. a výstava potrvá do 15. júla 2018. 

Niektoré exponáty z kociek si môžete pozrieť aj v našej galérii: 

​(ars, foto: Výstava kociek)

Páčil sa vám článok?