VIDEO: Taiwanský mladík nahral pesničku o trhovisku Miletička, ktorou vás určite rozveselí!

Zdroj: FB Steve Lin

Páčil sa vám článok?

Steve Lin z Taiwanu žije už niekoľko mesiacov na Slovensku a vlani nakrútil videoklip, ktorý nazval Slovakia. Here I am. Spieval v ňom skladbu Mandolína od Adama Ďuricu na rôznych miestach SR vrátane Bratislavy. Najnovšie sa aj s gitarou vybral na trhovisko Miletičova, kde prespieval v slovenčine skladbu Love yourself od Justina Biebera, ktorej dal názov Ešte dve cukety.

„Nikdy nezabudnem na deň, kedy som prvýkrát navštívil Miletičku. Atmosféra na trhovisku je úplne odlišná od života v Starom Meste alebo iných kútov Bratislavy,“ povedal Steve Lin, ktorý na Slovensku používa aj pseodonym Pišta Linovecký.

Pri nakrúcaní klipu trhovisko na Miletičovej navštívil celkovo štyrikrát aj spolu so známymi, ktorí ho nakrúcali pri speve, hre na gitare či rozhovoroch s trhovníkmi. Najzábavnejší bol azda ten, ktorý sa objaví v závere videoklipu, kde si jeden z predajcov pýta za minútu filmovania honorár 1 euro a Steve Lin mu na to vraví, že to je celkom dobrá cena.

Taiwančan si trhovisko vybral nielen preto, aby potešil svojich bratislavských kamarátov, ktorí ho tam naučili chodiť, ale zároveň ho chcel takýmto spôsobom priblížiť priateľom z rodnej krajiny. Netajil sa ani tým, že pri výbere lokality bol do značnej miery inšpirovaný hudobnou skupinou Billy Barman, ktorá tu spolu s raperom Vecom nahrala skladbu Miletička. Pozrieť si ju môžete tu:

     

Steve Lin prišiel na Slovensko prvýkrát v septembri 2016. Predtým pracoval doma ako turistický sprievodca, ale oveľa viac ho lákalo umelecké povolanie a preto začal hrať na gitare a spievať. Srdcia našincov si získal v máji minulého roka, keď precestoval veľa krásnych miest na Slovensku a všade nahral kúsok zo skladby Mandolína od Adama Ďuricu, z čoho vzniklo veľmi pôsobivé video, ktoré si pozreli desaťtisíce ľudí. Aj Bratislavské noviny o ňom písali TU:

Steve sa vybral s gitarou aj v decembri na vianočné trhy, kde prítomných a okoloidúcich potešil svojou interpretáciou skladby Každý deň budú vraj Vianoce známej v podaní Mariána Kochanského a Miroslava Žbirku. Pozrieť si ju môžete tu:

(ars, video: YouTube, foto: Facebook S.L.)

Páčil sa vám článok?