FOTO: Pri vchode do polikliniky na Kramároch vznikol aj napriek zákazu fajčiť obrovský cigaretový „cintorín“!

26.3.2018

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

Do polikliniky pri Univerzitnej nemocnici akademika Ladislava Dérera na bratislavských Kramároch chodia každý deň stovky až tisíce Bratislavčanov, nakoľko cez ňu sa dá dostať aj do nemocničnej časti. Každému z návštevníkov či pacientov sa pri vchode naskytne nevábny pohľad na obrovské množstvo cigaretových ohorkov, ktoré tu ležia na trávniku...

Aj pre samotnú nemocnicu je to špecifická a do istej miery ťažko riešiteľná situácia, nakoľko v celom jej areáli, ale aj pri vchodoch je fajčenie zakázané. Jasne zreteľné nápisy Zákaz fajčiť aj s príslušným piktogramom vidno aj pri dverách vedúcich do vestibulu Dérerovej nemocnice s poliklinikou. Všetko by asi vyriešil kovový popolník, do ktorého by mohli tí, čo porušujú zákaz fajčenia, vhadzovať ohorky z cigariet, ale ten sem nemôžu umiestniť, nakoľko by to ľudí ešte viac lákalo. Na druhej strane by tu bol aspoň poriadok, lebo tento cigaretový „cintorín“ na trávniku vedľa schodov naozaj nevyzerá vôbec vábne, ale práve naopak – veľmi negustiózne až odpudivo. Niektorí fajčiari napchali ohorky dokonca aj priamo do konštrukcie zábradlia, ktoré je pri schodoch.

Zdroj: Oliver Smolinský

Takto v praxi vyzerá zákaz fajčenia pred vchodom do polikliniky na Kramároch...

Pred vchodom síce je plastový kontajner na komunálny odpad, ale doň by sa ani uhasené cigarety nemali vhadzovať, aby sa predišlo prípadnému riziku vzniku požiaru. O vyjadrenie k neporiadku pri vchode do polikliniky nemocnice na Kramároch sme požiadali aj hovorkyňu Univerzitnej nemocnie Bratislava.

(ars, foto: Oliver Smolinský, Google Maps)

Páčil sa vám článok?