VIDEO: Nezľaknite sa – večer sa Bratislava na hodinu ponorí do tmy!

24.3.2018
Primaciálny palác sa rozsvietil na zeleno - magistrat zeleny
Páčil sa vám článok?

Už dnes, teda v sobotu 24. marca, sa Slovensko zapojí po deviaty raz do najväčšej svetovej kampane na ochranu životného prostredia, ktorá sa volá Hodina Zeme. Presne o 20:30 na hodinu zhasnú svetlá, a to doslova. Významné metropoly na svete vrátane Bratislavy tak podporia veľkú myšlienku na ochranu našej planéty.

Hodina Zeme neznamená len zhasínanie svetiel na hodinu raz za rok, ide o podporu myšlienky a uvedomelosť ľudí, ako naša planéta trpí, keď sa voči prírode nesprávame zodpovedne. Treba si uvedomiť, že príroda je základom nášho života a od prírodných zdrojov, ktoré nám planéta poskytuje, sme priamo závislí. Ak na hodinu vypneme osvetlenie Mosta SNP, Bratislavského hradu či iných dominánt mesta, tak je to fakt len to najmenej, čo môžeme pre dobrú vec urobiť. WWF Slovensko pripravilo na tento deň aj viacero sprievodných akcií.

Napríklad v Bratislave sa bude konať pod záštitou primátora hlavného mesta Ivana Nesrovnala akcia na Primaciálnom námestí. Program sa začne v sobotu už o 18,00 hod. a odštartuje ho skupina Rytmika so svojou bubnovou šou na odpadových materiáloch. Okrem koncertu sú pripravené tvorivé dielničky s recyklovanými materiálmi a bude sa stavať symbolický sviečkový symbol. A o 20:30 odštartuje lampiónový sprievod v rytme bubnov. Program bude moderovať člen skupiny Fragile Vilo Csontos.

Vlani to vyzeralo v Bratislave v tento deň takto:

 

(ars, video: YouTube, foto: abn)

Páčil sa vám článok?